Postapki i_proceduri Gradezni dozvoli 

Категорија-Минати соопштенија

Филтер      Прикажи #  
# Наслов на артиклот Кликови
1 С О О П Ш Т Е Н И Е за спроведување на јавна презентација и јавна анкета по Нацрт - Детален урбанистички план (ДУП) за Урбана единица 1, дел од урбан блок 2.1 – Кожара 1966
2 ООУ Ванчо Прке ги објави програмите за ученичките ексукрзии за 3, 6 и 9-то одделение 2657
3 Известување од Центарот за јавно здравје – Кочани 2362
4 ЈАВЕН ПОВИК за поднесување програми и проекти за реализација во 2015 година 2632
5 Продолжуваат активностите за спроведување на Проект за отворени денови за социјална заштита во руралните средини 2818
6 Јавен повик за пријавување на такси возачи вработени во правни лица лиценцирани за такси дејност од Општина Делчево за посетување на обука за изучување на англиски јазик 3023
7 Согласно потребата од назначување на лица за комуникација со граѓани кои што имаат одреден вид и степен на попреченост Општина Делчево назначи лица за контакт 2991
8 Закажан состанок на Советодавната група граѓани на Општина Делчево 2715
9 Соопштение за првата теристичка (од земја) аеросолна дезинсекција против комарци со УЛВ метода за 2014 година 2829
10 СООПШТЕНИЕ за ЈАВНА РАСПРАВА 3922
11 СООПШТЕНИЕ за ЈАВНА РАСПРАВА 2753
12 Апел за спроведување на донаторска акција 2901
13 Соопштение 2640
14 Соопштение за Урбана заедница на Трети реон во Делчево 2838
15 Повторен оглас за невработени лица 3081
16 Јавен оглас за невработени лица 3243
17 Вапцарови бранувања во чест на големиот македонски поет 2713
18 Ке се одржи редовната годишна средба "Можности и потреби на граѓанскиот сектор во општина Делчево" за 2012 2512
19 Меѓународен кошаркарски турнир "Трофеј на Делчево 2011" 2972
20 Работилница за трансгранична соработка на етно начин 2829
21 Продолжува проектот за реализација на Бесплатни ортопедски прегледи во Делчево 2843
22 О Г Л А С За продажба на ствари сопственост на Општина Делчево со јавно наддавање 2786
23 ОГЛАС За продажба на ствари сопственост на Општина Делчево со јавно наддавање по втор пат 2918
24 Оглас за доделување линии за вршење на превоз 2885
25 Соопштение за бесплатните ортопедски прегледи за 28.05.2011 2401
26 Соопштение од општина Крива Паланка 2784
27 Соопштение за одбележување на 135 годишнината од Разловечкото востание 3639
28 Известување за Урбана заедницана 2-ри реон 2558
29 Соопштение за 1-ви мај 2437
30 Соопштение од општина Пехчево 2428
31 Меѓународен пријателски тест натпревар на КК Клубски 2957
32 Гостување на КУД Танец во Делчево 2756
33 Организација на традиционална велигденска изложба 2383
34 ИНФОРМАЦИЈА За кандидатите кои конкурирале на јавниот конкурс за членови на комисии за пописен реон, реонски инструктори и реонски попишувачи 2314
35 Објавен е повик за доделување на финансиски сретства во рамките на ИПАРД програмата 2753
36 Соопштение за попис 2011 год. 2703
37 Покана за трибина Партнер 2474
38 Стартува Кошаркарскиот куп за жени во Делчево 2370
39 Соопштение и покана за одбележување на 4-ти Мај-108 години од смртта на Гоце Делчев 2544
40 Соопштение и покана за празнување на 4-ти Февруари-139 години од раѓањето на Гоце Делчев 2545
41 П О К А Н А за свечено пуштање во употреба на улица и патишта 2457
42 Соопштение по повод поставување на камен темелник на нова спортска сала 2180
43 П О К А Н А 2122
44 Анкета за усвојување на ДУП во Централно гратско подрачје 2496
45 Соопштение по повод чествувањето на 23 Октомври- Денот на македонската револуционерна борба 2076
46 Соопштение за објавен прашалник 2067
47 Соопштение за постапката за основање и работа на заедница на сопственици на посебните делови во станбените згради 2208
48 Соопштение за патување за Крушево за илинден 2010 2296
49 Трка за светска хармонија 2301
50 Соопштение за доделена парична помош за новороденчиња 2223
51 Сооштение од Црвен крст-Делчево 2608
52 Соопштенија за месна заедница-Ѕвегорска река 2184
53 Соопштение за волонтери 2103
54 Соопштение за месни заедници 2226

Последни актуелни информации

Објавено на 12 Декември 2018, 09.36 од Д.Чапевски
-16- Советот на Општина Делчево на 16-та Седница расправаше по 30 точки на Дневниот ред. На Седницата, советниците го донесоа Планот и програмата за развој на Општина Делчево во 2019 година, Кварталниот...
Објавено на 07 Декември 2018, 13.56 од Д.Чапевски
2018-12-07-13-02-08  На трисет и едно платно со техника масло на платно компонирана во ликовната приказна „Парижанка во Делчево“, беше презентирана уметноста на ликовниот уметник Лена Ѓуриќ, пред делчевската...
Објавено на 07 Декември 2018, 13.31 од Д.Чапевски
2018-12-07-12-32-45 Во Буџетот за 2019 г, Владата предвидува 37% повеќе средства за реалзиација на финансиска поддршка на компаниите, односно за севкупните мерки за економски раст се предвидени 4,1 милијарда денари. Овој...
Објавено на 07 Декември 2018, 10.13 од Д.Чапевски
2018-12-07-09-15-17 Врз основа на членот 8 од Законот за финансиска поддршка на единиците на локалната самоуправа и единки корисници основани од единиците на локалната самоуправа за финансирање на доспеани, а неплатени...
Објавено на 06 Декември 2018, 14.18 од Д.Чапевски
2018-12-06-13-24-21  Претставици од комуналните претпријатија од  Берово и Пехчево, претставници од месните заедници од Ѕвегор и Габрово, претставници од работните тимови од Општина Делчево и ЈПКД „Брегалница“...
Објавено на 06 Декември 2018, 14.03 од Д.Чапевски
2018-12-06-13-05-40 Фирмата „Жикол“ која го доби тендерот за изградба на првиот пешачки мост во Делчево, денеска беше воведена во работа. Претставници од фирмата беа на работен состанок во Општина Делчево на кој...
Објавено на 05 Декември 2018, 14.22 од Д.Чапевски
2018-12-05-13-23-42 Општина Делчево ги известува заинтересираните граѓани и претставници од бизнис-заедницата дека на 7 декември (петок) во банкет-салата на хотел „Македонија“во Делчево со почеток во 11 часот ќе се одржи...
Објавено на 05 Декември 2018, 14.03 од Д.Чапевски
2018-12-05-13-06-45 Претставници од швјацарската консултантска фирма ЕБП и локалната консултантска фирма „Хидроенергоинженеринг“ од Скопје задолжени за имплементација на проектот „Водоснабдување на Делчево“, го одржаа...
Објавено на 04 Декември 2018, 14.56 од Д.Чапевски
2018-12-04-14-01-53 Литературната поетска манифестација која прерасна во делчевски бренд со кој се слави патронот на Националната установа за култура „Никола Јонков Вапцаров“ од Делчево ја реализираше завршната свеченост...
Објавено на 04 Декември 2018, 08.33 од Д.Чапевски
2018-12-04-07-35-18 „Парижанка во Делчево“ е насловот на ликовната изложба од авторката Лена Ѓуриѓ чии дела ќе бидат изложени во фоајето на Спомен-домот АСНОМ, в петок, 7 декември 2018 година со почеток во 13 часот....
Објавено на 04 Декември 2018, 08.14 од Д.Чапевски
2018-12-04-07-24-28 Врз основа на член 48 став 1 од Законот за локална самоуправа („Сл. Весник на РМ“ бр. 5/2002) и член 25 став 2 точка 1 од Статутот на Општина Делчево (“Сл. гласник на Општина Делчево“ бр.15/2013),...
Објавено на 03 Декември 2018, 15.10 од Д.Чапевски
humanost  Продадени сите уметнички слики од Ликовната колонија „Дарувај со љубов“ на денешната Аукцијата за хуманост организирани по повод Меѓународниот ден на лицата со посебни потреби и во рамките на...
Објавено на 30 Ноември 2018, 13.29 од Д.Чапевски
2018-11-30-12-32-16 Громогласен аплауз и смеа ја следеше детската претстава „Црвенкапа и збунетиот волк“ во изведба на актерите од штипскиот тетар „Ацо Шопов“. Познатата тема за црвенкапа и волкот, адаптирана во современи...
Објавено на 29 Ноември 2018, 10.22 од Д.Чапевски
2018-11-29-09-28-07 Светот набљудуван и доживуван од младите ликовни уметници и талентираните деца со посебни потреби се преточува со боја и цртеж на сликарските платна во рамките на Ликовната колонија „Даруваме со љубов“...
Објавено на 28 Ноември 2018, 11.09 од Д.Чапевски
2018-11-28-10-11-42 По повод Светскиот ден на лицата со попреченост, 3 Декември, Општина Делчево, НУЦК „Никола Јонков Вапцаров“, ЈЛБ „Илинден“, ЈУДГ „Весели цветови“, ООУ „Ванчо Прке“, ООУ „Св.Климент Охридски“, НВО...
Објавено на 27 Ноември 2018, 12.06 од Д.Чапевски
2018-11-27-11-07-37 По повод Светскиот ден посветен на лицата со попреченост, 3 Декември, Општина Делчево заедно со основните училишта „Св.Климент Охридски“, „Ванчо Прке“, детската градинка „Весели цветови“, локалната...
Објавено на 27 Ноември 2018, 11.50 од Д.Чапевски
2018-11-27-11-03-12 Градоначалникот на Општина Делчево, Горан Трајковски, директорката на Центарот за развој на ИПР, Драгица Здравева и управителот на  ДГТ„ Жикол“ ДООЕЛ во Скопје,  Никола Пандев, го потпишаа...
Објавено на 26 Ноември 2018, 12.35 од Д.Чапевски
2018-11-26-11-41-44  Општина Делчево ќе биде дел од проектот имплементиран од НВО КХАМ Делчево со наслов „Преку Стратегија и локални акциски планови до еднакви можности за мажите и жените во општините Делчево, Берово...
Објавено на 23 Ноември 2018, 14.49 од Д.Чапевски
2018-11-23-13-50-37 Општина Делчево ќе додели 12 стипендии на одлични ученици од СОУ „М.М.Брицо“ Делчево. Согласно со Конкурсот, Општина Делчево ќе додели 6 (шест) стипендии на одлични ученици од СОУ „М.М.Брицо“ Делчево...
Објавено на 23 Ноември 2018, 14.38 од Д.Чапевски
2018-11-23-13-39-51 Општина Делчево го објави Конкурсот за доделување стипендии на студенти кои студираат на државните факултети во Република Македонија. Согласно со Конкурсот, Општина Делчево ќе додели вкупно и 12...

Посетеност

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДенес1278
mod_vvisit_counterВчера1881
mod_vvisit_counterОваа недела9537
mod_vvisit_counterПретходна недела14988
mod_vvisit_counterОвој месец29081
mod_vvisit_counterПретходен месец64416
mod_vvisit_counterВкупно2321564

Присутни online: 23
Ваша IP: 3.80.218.53
,
Денес: Дек 14, 2018