Postapki i_proceduri Gradezni dozvoli 

Ниво на корисникот: / 0
НајлошоНајдобро 

Актуелно - Актуелности

Во четврток (30.10.2014 година) Советот на Општина Делчево ќе ја одржи Дваесеттата седница. Седницата ќе се одржи во  наставничката канцеларија во ООУ „Ванчо Прке“-Делчево, со почеток во 15.00 часот. 

За седницата е предложен следбниот

Дневен ред

1.Предлог-Одлука за вклопување на бесправно-изграден објект во урбанистичко-планска документација со намена А-4 на лицето Фиданчо Симовски;
2.Предлог-Одлука за вклопување на бесправно-изграден објект во урбанистичко-планска документација  на лицето  Раде Манасиевски;
3.Предлог-Одлука за вклопување на бесправно-изграден објект во урбанистичко-планска документација  на лицето Наташа Атанасова;
4.Предлог-Одлука за вклопување на бесправно-изграден објект во урбанистичко-планска документација со намена Б-1 на лицето Митко Ангеловски;
5.Предлог-Одлука за вклопување на бесправно-изграден објект со намена А4-викенд куќа во урбанистичко-планска документација  на лицето  Љупчо Стојчевски;
6.Предлог-Одлука за вклопување на бесправно-изграден објект со намена А4-викенд куќа во урбанистичко-планска документација  на лицето Ленка Димитровска;
7.Предлог-Одлука за вклопување на бесправно-изграден објект со намена А4-викенд куќа во урбанистичко-планска документација  на лицето Бранко Стаменков;
8.Предлог-Одлука за вклопување на бесправно-изграден објект во урбанистичко-планска документација-станбена куќа на лицето Павле Георгиевски;
9.Предлог-Одлука за вклопување на бесправно-изграден објект во урбанистичко-планска документација-гаража на лицето Крум Стоиловски;
10.Предлог-Одлука за вклопување на бесправно-изграден објект во урбанистичко-планска документација-гаража на лицето Ѓорѓија Мулачки;
11.Предлог-Одлука за вклопување на бесправно-изграден објект во урбанистичко-планска документација-помошен објект на лицето Ванчо Пешовски;
12.Предлог-Одлука за вклопување на бесправно-изграден објект во урбанистичко-планска документација-помошен објект на лицето Митко Бојчовски;
13.Предлог-Одлука за вклопување на бесправно-изграден објект во урбанистичко-планска документација-гаража на лицето Митко Бојчовски;
14.Предлог-Одлука за вклопување на бесправно-изграден објект во урбанистичко-планска документација на лицето Иле Јовчев;
15.Предлог-Одлука за вклопување на бесправно-изграден објект со намена Б1 во урбанистичко-планска документација на лицето Иле Јовчев;
16.Предлог-Одлука за вклопување на бесправно-изграден објект во урбанистичко-планска документација-помошен објект на лицето  Бистра Ѓеорѓиевска;
17.Предлог-Одлука за вклопување на бесправно-изграден објект во урбанистичко-планска документација-гаража на лицето  Бистра Ѓеорѓиевска;
18.Предлог-Одлука за вклопување на бесправно-изграден објект во урбанистичко-планска документација со намена Б1 зграда 4  на лицето  Ванчо Ѓеорѓиевски;
19.Предлог-Одлука за вклопување на бесправно-изграден објект во урбанистичко-планска документација помошен објект зграда број 6  на лицето  Ванчо Ѓеорѓиевски;
20.Предлог-Одлука за вклопување на бесправно-изграден објект во урбанистичко-планска документација-гаража зграда број 2 на лицето Киро Димитровски;
21.Предлог-Одлука за вклопување на бесправно-изграден објект во урбанистичко-планска документација-гаража зграда број 3 на лицето Киро Димитровски;
22.Предлог-Одлука за вклопување на бесправно-изграден објект во урбанистичко-планска документација-станбена куќа на лицето Ивица Манасиевски;
23.Предлог-Одлука за вклопување на бесправно-изграден објект во урбанистичко-планска документација на лицето Ивица Манасиевски;
Образлагач: По точките од 1 до 23 - Стојмир Мицевски- Самостоен референт за сообраќај и патишта.

24.Предлог-Заклучок за усвојување на Годишниот извештај за работа за учебната 2013/2014 на ОЈУДГ „Весели Цветови“-Делчево;
25.Предлог-Заклучок за усвојување на Годишната програма за работа за учебната 2014/2015 на ОЈУДГ „Весели Цветови“-Делчево;
Образлагач:Тони Ивановски- Директор на ОЈУДГ „Весели Цветови“-Делчево.

26.Предлог-Заклучок за усвојување  на Извештајот за јавната безбедност и безбедноста на сообраќајот на патиштата на подрачјето на општина Делчево;
Образлагач: Кирил Синадиновски- Командир на Полициската станица од општа надлежност-Делчево.

27.Предлог-Одлука за определување на месец април за месец на јавното здравје;
28.Предлог-Одлука за формирање на Координативно тело за акција АПРИЛ-месец  на јавното здравје;
Образлагачи:Благица Јочевска- претседател на Комисијата за еднакви можности меѓу мажите и жените и Сузана Петровска- координатор на Комисијата за еднакви можности.

29. Предлог-Одлука за прифаќање на Иницијатива за изработка на ДУП на Централно градско подрачје Урбана единица 2, блок 2.2 – урбан модул М1, делчево измена и дополна 2014-2019;
Образлагач:Горан Петровски-Раководител на Одделението за урбанизам, уредување на градежно земјиште и заштита на животната средина.

30.Предлог-Заклучок за усвојување на Годишниот извештај за работа на ООУ „Св.Климент Охридски“-Делчево ( Годишниот извештај е доставен со материјалите за 19.седница).
Образлагач:Валентина Михаиловска-Директор на ООУ „Св.Климент Охридски“-Делчево.

Дополнување со две точки:

  • Предлог - Одлука за прифаќање на Иницијативата за изработка на Детален урбанистички план на централно градско подрачје Урбана единица 2, блок 2.2 - урбан модул М1, Делчево измена и дополна 2014-2019;
  • Предлог - Одлука за измени и дополнување на Одлуката за извршување на Буџетот на општин а Делчево за 2014 година;

Присуството на членовите на Советот на Општина Делчево е задолжително, а секое отсуство потребно е да се пријави кај Претседателот на Советот на Општина Делчево.


СОВЕТ НА ОПШТИНА ДЕЛЧЕВО
Претседател,
Драган Христов

Share/Save/Bookmark

Коментирај

Коментари кои не се поврзани со текстот што е објавен, нема да се објавуваат.
Коментари кои содржат навредлива содржина по било која основа нема да се објавуваат.
Коментари кои содржат несоодветни зборови нема да се објавуваат.
Коментари кои се упатени на други коментари а се со содржина која не е поврзана со содржината на текстот на статијата нема да се објавуваат.


Последни актуелни информации

Објавено на 09 Декември 2019, 19.15 од Д.Чапевски
2019-12-09-18-16-14 Комисијата за доделување ученички стипендии ја утврди листата од 14 ученици од СОУ „М.М.Брицо“ од 2, 3 и 4 година кои ќе добиваат ученички стипендии за учебната 2019/2020 година. На јавно објавениот...
Објавено на 09 Декември 2019, 19.10 од Д.Чапевски
2019-12-09-18-14-09 Комисијата за доделување студентски стипендии ја утврди листата на студенти кои за учебната 2019/2020 ќе добиваат студентска стипендија од Буџетот на Општина Делчево. Согласно со критериумите објавени...
Објавено на 06 Декември 2019, 10.44 од Д.Чапевски
2019-12-06-09-47-39 Во делчевската деветолетка „Св.Климент Охридски“ се инсталира националниот библиотечен информациски систем КОБИС со што ова делчевско училиште е прво училиште кое ја има започнато оваа постапка која има...
Објавено на 06 Декември 2019, 10.31 од Д.Чапевски
2019-12-06-09-36-52 Фосилите од палеонтолошката гробница на животни кај Стамер, Делчевско ќе бидат изложени за прв пат пред делчевци во рамките на тематската изложба „8 MEGA ANNA“ . Изложбата  е плод на...
Објавено на 05 Декември 2019, 13.40 од Д.Чапевски
2019-12-05-12-45-05   „Везот на животот“ новото дело на поетесата Ана Дедова, денеска беше промовирано во Делчево во рамките на кампањата „Денови на хуманост-дарувај со љубов“ организирана од Општина Делчево и ЈЛБ...
Објавено на 05 Декември 2019, 09.14 од Д.Чапевски
2019-12-05-08-16-59 Осум ученици од СОУ „М.М.Брицо“ од Делчево се закитија со награди на манифестацијата за популаризација на природните науки „Ноември – месец на науката“ во организација на Македонското географско...
Објавено на 03 Декември 2019, 14.12 од Д.Чапевски
2019-12-03-13-16-25   Денеска во Дневниот центар e пуштена во употреба сензорната собаопремена преку иновативниот проект „Здрави деца – сигурна иднина“  и Источно- планскиот регион со средства од Швајцарската...
Објавено на 03 Декември 2019, 12.47 од Д.Чапевски
2019-12-03-11-50-21  Претставници од 11 општини од Косово и од нво-секторот од оваа земја, денеска престојуваат во Делчево со цел размена на искуства во делот на ЕУ-фондовите, но и градење нови партнерства и...
Објавено на 03 Декември 2019, 08.39 од Д.Чапевски
2019-12-03-07-43-45  „Музиката од светот“ во интерпретација на маестро Ѕене и прекрасниот вокал Елена, синоќа од Делчево испрати порака за поголема свест за лицата со посебни потреби со фокус на правата на овие лица....
Објавено на 02 Декември 2019, 12.19 од Д.Чапевски
2019-12-02-11-20-23   Општина Делчево денеска објави Поедноставена отворена постапка за набавка на работи„Изградба на придружни и услужни објекти на гробишта мртовечница-КАПЕЛА со ладилник и помошни простории во...
Објавено на 02 Декември 2019, 11.09 од Д.Чапевски
2019-12-02-10-12-55 Во рамките на манифестацијата „Денови на хуманост- дарувај со љубов“ посветен на Светскиот ден на лицата со попреченост, 3 Декември, вечерва делчевскиот композитор Дејан Ѓеоргиевски-Ѕене и вокалната...
Објавено на 28 Ноември 2019, 14.50 од Д.Чапевски
-32- 32 седница на Советот на Општина Делчево ќе се одржи на 06.12.2019година (петок) во 14:00 часотво Мултимедијалниот центар во Делчево. Центарот е сместен на вториот кат од Спомен-домот АСНОМ...
Објавено на 28 Ноември 2019, 08.09 од Д.Чапевски
2019-11-28-07-17-59 По повод Светскиот ден посветен на лицата со попреченост, 3 Декември, Општина Делчево во партнерство со Здружението „Бравура кооператива“ и Дневниот центар за лица со посебни потреби, ЈЛБ „Илинден“ ,...
Објавено на 27 Ноември 2019, 14.05 од Д.Чапевски
2019-11-27-13-16-09     Со пригодна свеченост денеска во Делчево Здружението Фолклорна група „Копачка“ одбележа 5 години од впишувањето, на ова по многу нешта уникатно оро, на Репрезентативната листа на...
Објавено на 27 Ноември 2019, 11.09 од Д.Чапевски
2019-11-27-11-13-22 Екипи на ЈКП „Брегалница“ деновиве интензивно работат на изградба на крак од канализациската мрежа  во селото Стамер со што се решава долгогодишен проблем за жителите во ова село.  Станува...
Објавено на 25 Ноември 2019, 15.19 од Д.Чапевски
2019-11-25-14-21-59 Општина Делчево стана 167 членка на Мрежата ЦИВИНЕТ Сло-Хр-ЈИЕ која е една од најактивните и најбројните европски мрежи со членки од 6 земји. Мрежата ЦИВИНЕТ  им дава можност на членките да бидат...
Објавено на 23 Ноември 2019, 10.25 од Д.Чапевски
-200-   Јавори, јасени, липи и чемпреси се засадуваа денеска во урбаниот дел од градот по однапред направен распоред од одговорните лица во Општина Делчево. Во акцијата „За почист воздух“се вклучија...
Објавено на 22 Ноември 2019, 14.53 од Д.Чапевски
2019-11-22-13-55-26   На денешната Седница на Советот за социјална заштита на Општина Делчево беше донесен Социјалниот план за 2020 година на Општина Делчево во кој се содржани  главните активности на...
Објавено на 22 Ноември 2019, 10.34 од Д.Чапевски
-------200- Сѐ е поготвено за акцијата за пошумување во урбаниот дел од градот која ја организира Општина Делчево, а ќе се одржи утре на 23.11.2019, сабота . За таа цел, Општина Делчево ги повикува сите граѓани,...
Објавено на 21 Ноември 2019, 10.07 од Д.Чапевски
-2020- Изградбата на градскиот пазр во Делчево е приоритетен проект во Програмата за развој на Општина Делчево за 2020 година усвоен од советниците на 31 Седница на Советот на Општина Делчево. Целта на...

Посетеност

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДенес193
mod_vvisit_counterВчера3956
mod_vvisit_counterОваа недела6139
mod_vvisit_counterПретходна недела16368
mod_vvisit_counterОвој месец25590
mod_vvisit_counterПретходен месец74155
mod_vvisit_counterВкупно3135270

Присутни online: 55
Ваша IP: 35.172.217.40
,
Денес: Дек 11, 2019