Ниво на корисникот: / 0
НајлошоНајдобро 

Актуелно - Актуелности

kosilki 1 kosilki 2

Нови косилки за одржување на градското зеленило во Делчево набави ЈПКД „Брегалница“. Набавени се две грбни косилки-тримерки Husqvarna и две моторни косилки со бензински мотор на сопствен погон марка Husqvarna со вкупна вредност од 152700 денари.

Согласно со Годишната програма за работа и Програмата за јавна чистота, Секторот за паркови и зеленило се грижи за чисти и уредни јавни површини и паркови, а за успешно извршување на овие активности во текот на претходниот период беа набавени две грбни косилки-тримерки марка Husqvarna и една тракторска косилка со седиште со корпа за собирање на откосот за големи тревници.

kosilki 3 kosilki 4

Share/Save/Bookmark