Postapki i_proceduri Gradezni dozvoli 

Дваесетта седница на Советот на општина Делчево

Печати PDF

 

 Thumbnail image

На 15.03.2011 година,Советот на Општина Делчево ја одржа својата Дваесетта редовна седница. Седницата на Советот на Општина Делчево започна во 15.00 часот со следниот

 

Дневен ред

 

 • Завршна сметка  на Општина Делчево за 2010 година;

Thumbnail image

 • Според официјалните документи на Одделението за финансии, буџет, јавни дејности и ЛЕР Вкупните приходи распределени по ставки се следните:

Планирани                                Реализирани

Вкупни приходи...............................86.149.845                                  80.157.879       

________________________________________________________________________

-даночни приходи.......................... 24.690.000                                    24.147.697

-неданочни приходи........................9.372.500                                    10.457.965

-капитални приходи............................600.000                                         126.419

-приходи од дотации.....................23.909.799                                    24.035.555

-трансфери......................................27.450.000                                    21.263.073

-донации................................................127.546                                         127.170

 

Вкупни расходи..............................86.149.845                                    77.291.232

_______________________________________________________________________

-утврдени намени...........................85.889.845                                    77.050.384

-резерви.................................................260.000                                          240.848

 

Дефицит

_______________________________________________________________________

Суфицит.........................................................................................................2.866.647

_______________________________________________________________________

 

 • Одлука за усвојување на Завршната сметка на Општина Делчево за 2010 година;

 

Thumbnail image

 • Годишен извештај на Општина Делчево за 2010 година со Заклучок за усвојување;
 • Буџетски календар за 2012 година ;

Образлагач: Анка Христова-Раководител на Одделението за финансии, буџет, јавни дејности и ЛЕР.

Thumbnail image

 • Годишна сметка на СОУ „М.М.Брицо“-Делчево за 2010 година со Заклучок за усвојување;
 • Полугодишниот извештај за реализација на Годишната Програма за работа во учебната 2010/2011 година со Заклучок за усвојување;

Образлагач: Митко Антовски-Директор на СОУ „М.М.Брицо“- Делчево.

 • Годишна сметка на ООУ „Св.Климент Охридски“-Делчево за 2010 година со Заклучок за усвојување;

Thumbnail image

Образлагач: Мирко Стоименовски-Директор на ООУ „Св.Климент Охридски“-Делчево.

 • Годишна сметка на ООУ „Ванчо Прке“-Делчево за 2010 година со Заклучок за усвојување;

 • Предлог-Заклучок за давање согласност на Одлуката за расходување и продавање на стар неупотрблив  инвентар;

Образлагач: Ванчо Атанасовски-Директор на ООУ „Ванчо Прке“-Делчево.

 • Годишна сметка на ЈПКД „Брегалница“-Делчево за 2010 година со Заклучок (Одлука) за усвојување;

 • Извештај за работењето на ЈПКД „Брегалница“ за 2010 година со Заклучок за усвојување;

Образлагач: Николчо Николовски-Директор на ЈПКД „Брегалница“-Делчево.

Thumbnail image

 • Извештај за реализацијата на Програмата за управување со отпад во Општина Делчево за 2010 година;
 • Предлог-Програма за управување со отпад во општина Делчево за 2011 година;

Образлагач: Крум Николовски-Раководител на Одделението за инспекциски надзор.

Thumbnail image

 • Прашања и предлози на членови на Совет.

Советот својата работа ја заврши во 20.00 часот.

Share/Save/Bookmark

Оваа содржина е заклучена. Не е можно коментирање на оваа статија.

Посетеност

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДенес2281
mod_vvisit_counterВчера2405
mod_vvisit_counterОваа недела2281
mod_vvisit_counterПретходна недела19029
mod_vvisit_counterОвој месец57385
mod_vvisit_counterПретходен месец66761
mod_vvisit_counterВкупно3312911

Присутни online: 37
Ваша IP: 3.218.67.1
,
Денес: Фев 23, 2020