Postapki i_proceduri Gradezni dozvoli 

Свикување на 34-та седница на Советот на Општина Делчево

Печати PDF

Во четврток 15.03.2012 година ке се одржи 34 седница на Советот на Општина Делчево со почеток во 13.00 часот во салата за седници на Совет во Спомен-Домот АСНОМ.

За расправа е предложен следниот

Дневен ред

-Усвојување на Записникот од 33. седница на Советот на Општина Делчево

1. Завршна сметка на Буџетот на Општина Делчево за 2011 година;

2.  Предлог - Одлука за  усвојување на Завршната сметка на Општина Делчево  за 2011 година;

3. Годишен Извештај за работењето на Општина Делчево за 2011 година;                                                                                                                                                                                        

4. Буџетски календар за 2012 година;

Образлагач: Анка Христова – Раководител на Одделението за финансии, буџет, јавни дејности и ЛЕР;

5. Предлог – Програма за одржување на јавната чистота во Општина Делчево за 2012 година;

Образлагач: Крум Николовски, Раководител на Одделението за инспекциски надзор.

6.Завршна сметка на ОЈУДГ „Весели Цветови“ – Делчево за 2011 година со Заклучок за усвојување;

Образлгач: Директорот на ОЈУДГ „Весели Цветови“ – Делчево.

7. Завршна сметка на СОУ „М.М.Брицо“-Делчево за 2011 година со Заклучок за усвојување;

Образлагач: Директорот на СОУ „М.М.Брицо“ – Делчево.

8. Завршна сметка на ООУ „Ванчо Прке“-Делчево за 2011 година со Заклучок за усвојување;

Образлагач: Директорот на ООУ „Ванчо Прке“ – Делчево.

9. Завршна сметка на ООУ „Св. Климент Охридски“ – Делчево за 2011 година со Заклучок за усвојување;

10. Мислење за изведување на  екскурзија низ РМ со ученици од трето одделение;

11. Мислење за изведување на  екскурзија низ РМ со ученици од шесто одделение;

12. Мислење за изведување на екскурзија низ РМ со ученици од осмо одделение;

Образлагач: Директор на ООУ „ Св.Климент Охридски“ – Делчево.

13. Завршна сметка на ЈПКД „Брегалница“ – Делчево за 2011 година со Одлука за усвојување;

14. Годишен извештај за работењето на ЈПКД „Брегалница„ – Делчево за 2011 година со Заклучок за усвојување;

Образлагач:Николчо Николовски – Директор на ЈПКД „Брегалница“-Делчево.

15. Барање од МПЦ Охридска архиепископија, Брегалничка православна епархија за патронен празник на Општина Делчево;

16.Предлог – Одлука за отуѓување на автобус сопственост на општина Делчево;

17. Предлог – Одлука за начинот и условите за издавање под закуп на простории во зградата на Општина Делчево - Стар здравствен дом (амбуланта)

Образлагач: Здравко Мирчевски – Секретар на Општина Делчево.

18. Прашања и предлози на членови на Совет.

Share/Save/Bookmark

Оваа содржина е заклучена. Не е можно коментирање на оваа статија.

Посетеност

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДенес2479
mod_vvisit_counterВчера2141
mod_vvisit_counterОваа недела7500
mod_vvisit_counterПретходна недела19305
mod_vvisit_counterОвој месец65686
mod_vvisit_counterПретходен месец66761
mod_vvisit_counterВкупно3321212

Присутни online: 41
Ваша IP: 3.230.148.211
,
Денес: Фев 26, 2020