По 3000 денари за секое прваче во Делчево

Сите делчевски првачиња кои се запишани во двете основни училишта во Општината ќе добијат по 3000 денари, еднократна поддршка. Средствата се предвидени во општинскиот Буџет и се во рамките на новата мерка на Општина Делчево која значи поддршка на родителите за да го подговат своето дете кое го започнува образовниот процес, но и мотивација на … Продолжи со читање По 3000 денари за секое прваче во Делчево