Објавен конкурсот за општински стипендии

  Општина Делчево денеска ги објави конкурсите за доделување општински стипендии за ученици и студенти. Согласно конкурсите, Општина Делчево и годинава ќе доделува 28 стипендии за ученици и за студенти во две категории. Стипендиите се неповратни и ќе се исплаќаат за период од девет месеци започнувајќи од јануари 2021 г. Висината на стипендијата зависи од … Продолжи со читање Објавен конкурсот за општински стипендии