Програма за одбележување на 7 и 8 Септември

  • News

По повод одбележувањето на двата значајни датуми за Делчево, Денот на ослободувањето на Делчево, 7 Септември и 30-годишнината од Денот на независноста на РСМ, 8 Септември, Municipality of Delchevo во соработка со ЈЛБ „Илинден“, НУЦК „Никола Јонков Вапцаров“ и КУД „„Гоце Делчев“ ја организира следната програма

Петок, 3.09.2021

11.00ч – Промотивен настан за палеонтолошки локалитет Стамер (локација с. Стамер)

19.30 ч. –  Делчево-фест и Пијанечко-малешевска свадба (летна сцена Делчево)

Недела 05.09.2021

18.00ч – Промоција на монографијата „За Делчево и делчевци од 1920-1960“ од авторот Љупчо Прачковски (фоаје спомен-дом АСНОМ“)

Понеделник, 06.09.2021

13.00 ч – Промоција на книгата „Мојот влог за Македонија“ 2 дел од проф.д-р Трајан Гоцевски (летна тераса хотел „Санрајс“)

14.00 ч. – Настап на пејачка група „Ѓурѓа“ и ФГ „Копачка“

Вторник, 07.09.2021

10.00ч – Положување свежо цвеќе пред споменикот на паднатите борци во центарот на Делчево;

11.00ч. – Свечена седница на Советот на Општина Делчево (фоаје АСНОМ)

19.30 ч. – Концерт „Живеј со музика“- Влатко Груевски, тенор и Андреј Наунов, пијано (киносала Делчево)

По тој повод, Општина Делчево ги поканува сите заинтересирани граѓани, институции, политички партии и здруженија на граѓани кои сакаат да присуствуваат на настаните, тоа да го направат почитувајќи ги актуелните препораки за заштита од болеста ковид -19, задолжително да носат заштитни маски за лице и да држат растојание од 2 метри за време на настаните.

Shares