Покана за чествување на 23 Октомври – Ден на македонската револуционерна борба

  • News

Општина Делчево организира пригодна свеченост во чест на 23 Октомври – Ден на македонската револуционерна борба. Настанот ќе се одржи на  23 октомври (недела) во 10:00 ч пред споменикот на Гоце Делчев во центарот на градот, каде ќе се положи свежо цвеќе.
По тој повод, Општина Делчево ги поканува сите заинтересирани граѓани, институции, политички партии и здруженија на граѓани да присуствуваат на настанот и да положат свежо цвеќе пред споменикот на Гоце Делчев.
Агенда за настанот
  • 10.00ч реферат по повод 23 Октомври Ден на македонската револуционерна борба (КУД „Гоце Делчев“ од Делчево)
  • 10.15 ч. положување свежо цвеќе на споменикот на Гоце Делчев
Shares