Покана за одбележување 9 Мај, Денот на победата над фашизмот и Денот на Европа

(Локација: Споменик на паднатите борци во центарот на Делчево, 9 мај 2024, четврток, 10.00ч)

 10.00 -пригоден реферат за НОВ и победата над фашизмот

         – пригоден реферат за Денот на Европа

10.15ч –положување свежо цвеќе на споменикот на паднатите борци

12.00ч –  Младински квиз на тема „Младите низ институциите на ЕУ“- учесници се ученици од Ученичката заедница од СОУ „М.М.Брицо, сала Спомен-дом АСНОМ

Shares