Известување за работа на економски оператори во Делчево за време на забраната за движење на 1,2 и 3 мај

  • Новости

Општина Делчево ги известува граѓаните дека Кризниот штаб за заштита и спасување на Општина Делчево согласно со поднесените барања, ги определени економските оператори за работа во посебни услови за време на празничниот викенд додека трае забраната за движење во деновите 01.05.2020 (петок), 02.05.2020 (сабота) и 03.05.2020 (недела), со напомена дека операторот ќе работи исклучиво он-лајн или телефонски.

Маркети и продавници:
1.      Извор-комит, тел. 070/336-432; 
2.      ДПТУ ХОУМ Маркет ДООЕЛ тел.078/340-144
3.      Мик-комерц 2, тел. 070/213-394;
4.      Емико- Б, тел. 070/728-507;
5.      Лара-трејд, тел. 078/897-269 и 078/476-600;
6.      Дарив-СТА, тел 071/849-693;
7.      ПАМИСТ 2015, тел. 078/212-233;
8.     Центар промет ДООЕЛ, тел. 071/263-143 и 071/226-590;
9.    ТЕЛХО-ДЕЛ ДООЕЛ, тел.071/849-693;
10.   Рејв-Дел-Тоба , тел.072/217-627.

Пилјара: Пилјара –Фреш- ТП Сашко Драги Андоновски, тел 078/336-078;

Месараници: Маре комерц, тел. 071/677-737;

Ресторани-гостилници-пицерии:

1.         ДООЕЛ БИ-ЕЛ, тел. 071/593-590

2.         Панорама, тел 077/657-373;

3.         ЕКСАНИМО ДООЕЛ, тел.070/367-654

4.         Сити арена, тел. 070/332-067.

Градоначалникот Горан Трајковски ги повика сите граѓани да ги почитуваат мерките, да останат дома и да не ја злоупотребуваат поддршката од економските оператори.

Shares