Околу 10.000 пролетни цвеќиња се засадуваат во парковите во Делчево

  • Новости

Околу 10.000 пролетни цвеќиња деновиве се засадуваат на парковските површини во Делчево.   Пролетни цвеќиња од видот на петунии, бегонии, сардела, агератум, тагетис и сл.,  се засадуваат на новата парковска површина кај Жито маркетот, потоа кај споменикот на паднатите борци, кај Комерцијална банка, кај паркот Езерце, паркот во Ново Делчево, паркот АСНОМ, Стопанска банка и боксовите по должината на улицата кај трговскиот центар „Пела“. Парковските површини ќе добијат нови цвеќарници, саксии и цветни аранжмани.

Годинава за пролетно разубавување на градот се набавени околу 5000 цвеќиња се набавени од Општина Делчево и ЈКП „Брегалница“ , додека останатите се произведени од сопствениот расадник на претпријатието.

Shares