Редовна дезинфекција на делчевските училишта

  • Новости

Во трите образовни институции во општината се врши редовна дезинфекција во насока на спречување на појава и ширење на заразата со ковид 19. Во училиштата има набавено доволно средства за дезинфекција на училиштата, како и средства за дезинфекција на рацете, а во насока на редовно извршување на дезинфекција, училиштата набавија и посебни пумпи. Дезинфекцијата се врши по однапред изготвен план и се опфаќаат сите простории во училиштето.

Shares