Изградба на крак од фекална канализација во с. Ѕвегор

  • Новости

Заврши изградбата на крак од фекалната канализација во селото Ѕвегор со што во ова село комплетно се решава проблемот со отпадните води. Екипи на ЈКП „Брегалница“ деновиве работеа на изградбата на крак од фекалната канализација во Горна Маала, при што се поставија цевки ФИ 250 во должина од 150 метри, како и 6 шахти. Изградениот крак е приклучен на главната фекална канализација во селото.

Во моментов, екипи на ЈКП „Брегалница“работат на изградба на крак од фекална канализација во селото Габрово.

Инвестицијата е на Општина Делчево.

Shares