АКЦИЈАТА „СТАВИ ПОЈАС“ реализирана во Делчево. Стави појас и патувај безбедно!

  • Новости

Денеска во Делчево се реализираше едукативно превентивна акција „Стави појас“ на Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата преку Општинскиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата Делчево и службеници од МВР ПСОН Делчево. Акцијата се спроведува со цел да се потсетат учесниците во сообраќајот за користењето на сигурносниот појас и важноста на неговата употреба при патување.

Во текот на акцијата на возачите кои носеа сигурносен појас покраj обезбедените информативни материјали од РСБСП им беше доделена награда – маичка со логото на акцијата, додека на оние кои не го носеа, како предупредување им беше доделен флаер и освежувач.

Од Општинскиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата -Делчево ги потсетуваат учесниците во сообраќајот дека:

  • Користењето на сигурносниот појас е наменето исклучиво за лична безбедност и заштита на возачот односно патникот;
  • Сигурносниот појас значително влијае на тоа какви ќе бидат последиците од сообраќајните незгоди;
  • Обврската за користење на сигурносен појас е задолжителна без разлика на тоа дали возилото се движи во населено или надвор од населено место.

Акцијата ќе продолжи да се спроведува и во текот на следните неколку дена на подрачјето на Општина Делчево.

Shares