Покана за одбележување на големиот македонски празник ИЛИНДЕН

  • Новости

Почитувани,
Општина Делчево Ве поканува заедно да го одбележиме големиот македонски празник ИЛИНДЕН,

118  години од ИЛИНДЕНСКОТО ВОСТАНИЕ и
77 години од ПРВОТО ЗАСЕДАНИЕ НА АСНОМ

Поради ситуацијата со корона кризата во програмата е предвидено полагање букети свежо цвеќе пред споменикот на Гоце Делчев и Споменикот на паднатите борци од НОВ.

Понеделник, 2 АВГУСТ 2021

10:00ч – Полагање букети свежо цвеќе пред споменикот на Гоце Делчев,

10:30ч – Полагање букети свежо цвеќе пред Споменикот на паднатите борци од НОВ,

Shares