Утврдени стипендистите на Општина Делчево

  • Новости

Комисијата за доделување ученички стипендии ја утврди листата на ученици и студенти кои ќе добиваат стипендии за учебната 2021/2022 година, согласно конкурсите за доделување ученички стипендии на одлични ученици од СОУ „М.М.Брицо“ и студентски стипендии на студенти од Делчево кои студираат на државните факултети во РСМ.

Општина Делчево за учебната 2021/2022 година додели 18 стипендиии за ученици кои учат во СОУ„Методи Митевски Брицо“ во две категориии.

Во првата категорија,е исполнетата квотата од предвидени 10 стипендии за одлични ученици  од социјално ранлива категорија во износ од 1000 денари месечно за период од 9 месеци. Во втората категорија се доделени 8 стипендии на ученици кои постигнале особено висок успех, а износот на стипендијата е 1500 денари месечно за период од 9 месеци.

Прва категорија на стипендиии добија учениците:

1. Христина Атанасова Величковска  II година  105 бода.

2.Андреј Младеновски  III година  99,5 бода

3.Кристина Новоселска  IV година  95 бода

4. Радислав Бојанов  II година  95 бода

5.Софија Аралампиевска  IV година  50 бода

6. Ана Манасиева  IV година  50 бода

7.Елена Ангеловска  III година  50 бода

8.Андреј Пановски  III година  49,5 бода

9. Ана Јовановска  IV година  45 бода

10. Глорија Димитровска  IV година  44,5 бода

Втора категорија стипендии добија учениците:

1.Ева Ристевска III година  155 бода.

2.Андреа Толевска  II година    140 бода.

3.Ина Мишева II година  140 бода.

4.Теодора Тодоровска II година 130 бода.

5.Дарија Спасевска II година 125 бода.

6.Љупка Тодоровска III година 100 бода.

7.Кристијан Стојковски IV година 100 бода.

8.Александра Попова III година 100 бода.

 Студентски стипендии

Ана Стојановска студентка во III година на Факултетот за природни и технички науки на Универзитетот „Гоце Делчев“ Штип со освоени 50 бода е добитник на општинската стипендија за студенти од Делчево во втората категорија. Стипендијата е во висина од 3.500 денари, а ќе се исплаќа за период од 9 месеци.

Shares