Покана за одбележување 78 години од Февруарскиот поход

  • Новости

По повод одбележувањето на 78 години од Февруарскиот поход, Општина Делчево организира пригодна свеченост на 27 февруари 2022г. (недела) во 11:00 ч пред спомен-обележјето на планината Голак.

По тој повод, Општина Делчево ги поканува сите заинтересирани граѓани, институции, политички партии и здруженија на граѓани кои сакаат да присуствуваат на настанот и да положат свежо цвеќе пред спомен-обележјето поставено на планината Голак, да ги почитуваат актуелните препораки за заштита од болеста ковид -19.

Воедно, во рамките на одбележувањето, ќе биде организиран и традиционалниот планинарски марш со кој се одбележува овој значаен датум од НОВ.

Тргнувањето за учесниците на планинарскиот марш е планирано во 07:45 часот на 27.02.2022 год од пред Спомен-домот АСНОМ во центарот на Делчево.

Маршрута: Делчево-Стар Расадник-манастирски комплекс „Св. Богородица Балаклија“-детско одмаралиште-шумска зграда). Патеката е долга 20 километри (во двата правци).

За учесниците на планинарскиот марш е обезбеден ладен оброк и чај.

Пријавување за учество на планинарскиот марш кај лицето Љупчо Чучуковски, претседател на ПСК „Голак“,  на тел 070/605-137 или во Општина Делчево на тел. 033 411 550.

Shares