Покана за одбележување на 119-годишнина од убиството на Гоце Делчев

По повод одбележувањето на 119 -годишнината од смртта на револуционерот и патрон на градот, Гоце Делчев, Општина Делчево организира пригодна свеченост на 4 мај во 10:00 ч пред споменикот на револуционерот Делчев во центарот на градот.

По тој повод, Општина Делчево ги поканува сите заинтересирани граѓани, институции, политички партии и здруженија на граѓани кои сакаат да присуствуваат на настанот и да положат свежо цвеќе пред споменикот на Делчев во центарот на градот.

Shares