„Делчево во чест на светите браќа Кирил и Методиј“

  • Новости

Општина Делчево има чест да ве покани на настаните организирани по повод 24 Мај, Свeти Кирил и Методиј.

Програма

23.05.2022  (понеделник) во фоаје на Спомен-дом АСНОМ

12.00 ч. промоција на перформанс „Кирил и Методиј и нивната оставштина“ ( ЈЛБ „Илинден“ во соработка  со СОУ „М. М. Брицо“);

12.30 ч  изложба на дела од Ликовна колонија „Кавадарци 2021“ –(НУЦК „Никола Јонков Вапцаров“ Делчево и Дом на култура „Иван Мазов-Климе“ Кавадарци);

24.05.2022 (вторник)
10:00ч. – Света литија од црквата Св. Кирил и Методиј до параклисот посветен на Св.Климент Охридски во дворот на СОУ М.М. Брицо

6.05.2022 (четврток) киносала Делчево

19.00 ч. концерт на „Дуо Скупи“- македонски звуци на флејта и виолина  (НУЦК „Никола Јонков Вапцаров“ и Министерство за култура на РСМ).

Shares