„Делчево во чест на светите браќа Кирил и Методиј“

  • Новости

Општина Делчево има чест да Ве покани на настаните организирани по повод 24 Мај, Свeти Кирил и Методиј.

Програма

24.05.2022 (среда)

10:00ч. – Света литија од црквата Св. Кирил и Методиј до параклисот посветен на Св. Климент Охридски во дворот на СОУ М.М. Брицо.

20:00ч – Концерт на труба и пијано во изведба на Благојче Ристов и Трајан Митев (Фоаје на Спомен-дом АСНОМ)

27.05.2022 (сабота)

20:00ч – Театарска претстава  – Самоубиство во самоодбрана
(киносала Делчево)

Shares