Бесплатно ослободете се од елекронскиот отпад

  • Новости
Продолжен е рокот за пријавување за бесплатно преземање електричен и електронски отпад од домовите на граѓаните на Делчево. Граѓаните кои имаат расипани електронски и електрични уреди од домот или компанијата, можат да се јават до крајот на месецот јануари на ЕКО ЛИНИЈАТА 070 236 000 и на договорен ден, НУЛА ОТПАД бесплатно ќе го преземе отпадот од прагот на Вашиот дом или компанија. 
Општина Делчево во партнерство со НУЛА ОТПАД и ЈКП „Брегалница“ организираат еколошки проект за собирање отпадна електрична и електронска опрема од домаќинствата.

Во отпад од електрична и електронска опрема спаѓа:

–  Големи домашни апарати (фрижидер, шпорет, машина за перење, клима уред и др.)

–  Мали домашни апарати (пегла, правосмукалка, тостер, фен и др.)

–  Компјутерска опрема (компјутер, печаташ, фиксен и мобилен телефон и др.)

–  Електронска опрема (радио, телевизор, камера, видеорекордер, музички системи и др.)

–  Електрични и електронски апарати (бушилици, пили,машина за шиење и др.)

–  Електронски играчки и опрема (видеоигри,справи за вежбање, играчки на батерии и др.)

–  Се преземаат и отпадни батерии и акумулатори

За секој предаден апарат се добиваат соодветни ваучери од ТЕХНОМАРКЕТ И МЕРКУР

Вредноста на ваучерот за мали апарати е 100 ден., а за голем уред 400 ден.!!

Заедно да ја заштитиме животната средина од опасниот отпад!

Shares