Отворена сметка за донации во борба против Ковид-19

Општина Делчево ги информира граѓаните дека е во постапка за отворање донаторска сметка со цел прибирање донации за хуманитарни цели наменети за социјално ранливи категории и во насока за потребите од превенција и спречување на појавата од ширење на заразата од КОВИД 19 на територијата на Делчево.

На барање на нашите иселеници отворена е и сметка на која ќе можат да донираат наши сограѓани кои живеат и работат во странство.  Уплатите од странските држави може да се вршат на следната сметка:

Shares