Известување за работа на економски оператори во Делчево за време на забраната за движење на 18, 19 и 20 април

Општина Делчево ги известува граѓаните дека Кризниот штаб за заштита и спасување на Општина Делчево согласно со поднесените барања, ги определени економските оператори за работа во посебни услови за време на празничниот викенд додека трае забраната за движење во деновите 18.04.2020 (сабота), 19.04.2020 (недела) и 20.04.2020 (понеделник), со напомена дека операторот ќе работи исклучиво он-лајн или телефонски.

Маркети:
1.      Извор-комит, тел. 070/336-432;
2.      Жито маркети, тел 075/425-591 и 071/264-673;
3.      Маре комерц, тел. 071/677-737;
4.      Мик-комерц 2, тел. 070/213-394;
5.      Тобако-пулс, тел. 072/217-627;
6.      Емико- Б, тел. 070/728-507;
7.      Лара-трејд, тел. 078/897-269 и 078/476-600;
8.      Дарив-СТА, тел 071/849-693;
9.      ПАМИСТ 2015, тел. 078/212-233;
10.  Ивко-комерц, тел. 077/519-987;

Сендвичарница: ТП Марина Димче Петковски, тел. 078/220-910;

Пилјара: Пилјара –Фреш- ТП Сашко Драги Андоновски, тел 078/336-078;

Месараници: Страшо Ангеловски, тел. 071/384-501;

Ресторани-гостилници-пицерии:

1.      Ајс –берг 033/294-282;
2.      Панорама, тел 077/657-373;
3.      Вигор, тел.078/863-333;
4.      Кај Бубето, тел. 071/790-101;
5.      Сити арена, тел. 070/332-067.

Пекарници:

1.      Луна гив, тел. 077/908-699; 

Градоначалникот Горан Трајковски ги повика сите граѓани да ги почитуваат мерките, да останат дома и да не ја злоупотребуваат поддршката од економските оператори.

Shares