Покана за учество на планинарски марш во чест на 146 години од Разловечкото востание на ден 22.05.2022 (недела)

Почитувани,

Општина Делчево и НУЦК „Никола Јонков Вапцаров“ од Дечево, ве покануваат да земете учество на традиционалниот планинарскиот марш организиран по повод 146 години од Разловечкото востание. Планинарскиот марш е со релација с. Тработивиште- брана Лошана-Разловци и е во должина од 7 км и е лесно рекреативна патека.

 Според планираната програма, зборното место за планинарите е паркинг на спомен-дом АСНОМ во 8 часот на 22 мај од каде ќе биде организиран превоз до с. Тработивиште.

Ве замолуваме, Вашето присуство да го потврдите најдоцна до 20.05.2022 на телефон 033/411-550 (Општина Делчево) и 070605137 кај Љупчо Чучуковски (ПСК „Голак“ Делчево).

Shares