Покана за одбележување на големиот македонски празник Илинден

Почитувани,         

Општина Делчево Ве поканува на заедничко одбележување на големиот македонски празник ИЛИНДЕН и гордо и достоинствено да се потсетиме и да оддадеме почит на двата Илиндена:

119 години од ИЛИНДЕНСКОТО ВОСТАНИЕ и
78 години од ПРВОТО ЗАСЕДАНИЕ НА АСНОМ

Програма

 Вторник, 2 АВГУСТ 2022

 10.00 ч Споменик на Гоце Делчев (центар на Делчево)

  •  реферат за значењето на Илинденското востание 1903- подготвен од КУД „Гоце Делчев“ Делчево;
  • положување свежо цвеќе пред споменикот на Гоце Делчев.

10:30 ч  Споменик на паднатите борци во Делчево (центар на Делчево)

  • реферат за значењето на Првото заседание на АСНОМ 1944 г.- подготвен од КУД „Гоце Делчев“ Делчево;
  • положување букети свежо цвеќе пред Споменикот на паднатите борци од НОВ;

13.00 ч. културно-уметничка програма во дворот на манастирот „Св.Илија“ во с. Ѕвегор

Shares