Notification for work of economic operators in Delchevo during the ban on movement on May 1, 2 and 3

  • News

Municipality Делчево ги известува граѓаните дека Кризниот штаб за заштита и спасување на Општина Делчево согласно со поднесените барања, ги определени економските оператори за работа во посебни услови за време на празничниот викенд додека трае забраната за движење во деновите 01.05.2020 (петок), 02.05.2020 (сабота) и 03.05.2020 (недела), со напомена дека операторот ќе работи исклучиво он-лајн или телефонски.

Маркети и продавници:
1.      Извор-комит, тел. 070/336-432; 
2.      ДПТУ ХОУМ Маркет ДООЕЛ тел.078/340-144
3.      Мик-комерц 2, тел. 070/213-394;
4.      Емико- Б, тел. 070/728-507;
5.      Лара-трејд, тел. 078/897-269 и 078/476-600;
6.      Дарив-СТА, тел 071/849-693;
7.      ПАМИСТ 2015, тел. 078/212-233;
8.     Центар промет ДООЕЛ, тел. 071/263-143 и 071/226-590;
9.    ТЕЛХО-ДЕЛ ДООЕЛ, тел.071/849-693;
10.   Рејв-Дел-Тоба , тел.072/217-627.

Пилјара: Пилјара –Фреш- ТП Сашко Драги Андоновски, тел 078/336-078;

Месараници: Маре комерц, тел. 071/677-737;

Ресторани-гостилници-пицерии:

1.         ДООЕЛ БИ-ЕЛ, тел. 071/593-590

2.         Панорама, тел 077/657-373;

3.         ЕКСАНИМО ДООЕЛ, тел.070/367-654

4.         Сити арена, тел. 070/332-067.

Градоначалникот Goran Trajkovski ги повика сите граѓани да ги почитуваат мерките, да останат дома и да не ја злоупотребуваат поддршката од економските оператори.

Shares