Авионско прскање против комарци во Делчево

  • News

На почетокот на идната недела во Делчево ќе се изврши првото авионско прскање против комарци од планираните две за оваа година.

Авионското прскање ќе се реализира во раните утрински часови со соодветно еколошко средство, а за точниот датум и час, граѓаните на Делчево ќе бидат информирани преку соопштение.

Авионското прскање против комарци и други вектор преносители на заразни болести ќе го изврши фирмата БОНИЕР ДООЕЛ Куманово, фирма најповолен понудувач на објавениот тендер, а вкупната вредност на договорот е 300.000 денари.

Shares