Доделени таблети на ученици од социјален ризик во делчевските училишта

  • News

Со финансиска поддршка на Општина Делчево, а во рамките на Јавниот повик за финансиска поддршка на граѓански здруженија за реализација на проекти, НВО „Тернипе МК“ до образовните институции во градот ги дистрибуираше таблетите наменети за ученици кои доаѓаат од ранливи категории семејства.

 Во рамките на проектот „Превенција и заштита од КОВИД 19 во Делчевскиот регион за маргинализирани и ранливи категорииобезбеденand are 15 таблети за двете делчевски деветолетки и гимназијата во Делчево, as well as 15 социјални пакети за лица од социјален ризик.

Инаку, досега оваа организација со поддршка на Владата, Општина Делчево и ОО на Црвениот крста има дострибуирано вкупно 100 таблети и 100 социјални пакети на семејства кои живеат во социјален ризик.

0Shares
0
Font size
Contrast