Извршено ждребување за истакнување на изборните плакати без надомест за Изборната кампања за Локалните избори 2021

  • News

Политичките партии кои учествуваат во Изборната кампања за Локалните избори 2021 година, денеска во Делчево се согласија на почитување на утврдените места за истакнување за изборни плакати без надоместок. На политичките партии учесници во изборите им се определени соодветни локации согласно со Одлуката донесена на Советот на Општина Делчево, а со која се утврдени местата за истакнување изборни плакати на организаторите на изборната кампања, како и according to Изборниот законик.

На состанокот, покрај претставници од Општина Делчево, присуствуваа претставници од Коалиција на СДСМ, Коалицијата на ВМРО ДПМНЕ и Левица, а согласно со извршеното ждребување со 1, 2 и 3, секоја од партиите доби соодветен дел од просторот определен за лепење плакати во контекст на Изборната кампања.

In accordance with the Decision adopted by the Council of the Municipality of Delchevo, the following locations have been determined for displaying election posters in the Municipality of Delchevo:

A) in the city of Delchevo:

пред седиштето на политичките партии секоја партија може да постави монтажно-демонтажна рекламна табла со максимални димензии 2х1 метар;

потпорен ѕид кај СОУ „М.М.Брицо“ наспроти комплекс „Делчевчанка“;

потпорен ѕид на Бул.„Македонија“, под ООУ „Св.Климент Охридски“;

потпорен ѕид  на ул. „Солунска“;

потпорен ѕид на почеток на ул.„Пере Тошев“.

B) In other settlements, the election posters can be displayed on buildings owned by the Municipality of Delchevo, but also on other residential and private buildings with the prior consent of the owner of the building.

Од Општина Делчево апелираат до политичките партии за фер и демократски избори  и почитување на Кодексот за фер и демократски изборен процес.

Shares