Јавен повик за крајни корисници за Општинско- корисна работа за активноста „Грижа за стари лица“

Општина Делчево ги известува сите заинтересирани лица кои сакаат да ги користат услугите од програмата „Општинско- корисна работа“, за активноста „Грижа за стари лица“ (посета на старите лица, заедничко дружење, набавка на лекарства и други намирници, мерење на крвен притисок и шеќер во крвта, пружање на елементарна грижа) да се пријават во просториите на Општина Делчево најдоцна до 27.06.2022 (понеделник).

The application can be filled in by a third party on behalf of the end user of the services from the project "Care for the elderly".

Критериуми според кои ќе бидат определени 32 крајни корисници се:

  • The beneficiary is not retired or receives a minimum pension,
  • The user to live alone,
  • The user is not able to perform the services offered by the project.

Municipality of Delchevo

 Municipal project coordinator

           Natasha Dimitrovska

Shares