Јавна покана за традиционалната „Велигденска изложба 2023“

  • News

Општина Делчево Ве поканува да земете учество на традиционалната Easter exhibition на творби“ која ќе се одржи на  13.04.2023 year, четврток, на платоthat пред Спомен– домот АСНОМ, Делчево со почеток во 12.00 ч.

И оваа year, очекуваме да Ве водат креациите во аранжирањето на штандовите, а потенцираме дека во рамкиte на манифестацијата ќе се одржи традиционална велигденска изложба на јајцаликовна изложба на дела од ученици from локалните училишта на тема Велигден, како и други креации поврзани со празникот. Бидејќи, на Велики четврток по традиција останало да се вапцуваат велигденските јајца, ова е одлична прилика да ја покажете Вашата умешност на дело, но и да бидете хумани, затоа што собраните приходи ќе бидат наменети во хумани цели. 

Прославата по повод големиот христијански празник Велигден, традиционално се организира во соработка со образовните институции во Општината, детската градинка „Весели цветови“ и здруженија на граѓани и локални институции.

За најдобрите творби, Општината обезбедува парични награди. За првонаградената творба износот е 3.000 денари, второнаградената ќе освои 2.000 денари, а третата награда е во износ од 1.000 денари.

Пријавување на заинтересираните за учество на настанот во Општина Делчево (контакт: тел 033/411-550, email info@delcevo.gov.mk)

Shares