Литературен конкурс „Гоце наша ѕвезда водилка“

  • News

По повод 120 години од смртtа на великанот Гоце Делчев, патрон на градот Делчево, Јавната локална библиотека „Илинден” во соработка со КУД „Гоце Делчев“, распиша награден литературен конкурс на тема „Гоце – наша ѕвезда водилка“. Право на учество на конкурсот  имаат сите заинтересирани граѓани од регионот на Пијанец и Малеш.

Напишаните литературни творби во проза или поезија можат да се достават во ЈЛБ „Илинден“ Делчево со напишано име и презиме и контакт телефон, но и во електронска форма на eмаил адреса: m.biblioteka@t.mk.

Најдобрите литературни творби ќе бидат прогласени и прочитани на свечениот концерт на КУД „Гоце Делчев“, within одбележувањеthat на 120 години од смртtа на великанот Гоце Делчев на 4 мај 2023 година. Исто така, прогласените творби ќе бидат објавени на веб sideицата на Општина Делчево.

Конкурсот ќе трае до крајот на месец април, односно заклучно со 30.04.2023 година.

Shares