Announcement for banning the movement and work of the economic operators

Општина Делчево ги информира сите правни и физички лица дека согласно with мерките и препораките на Владата на РСМfrom денеска, среда, 8 април 2020 година, се забранува движењето на граѓаните во периодот од 16 часот до 05 часот наредниот ден, and cо деновите од викендот, забраната за движење важи од петок од 16 часот, до понеделник до 05 часот.

 За време на викендите, сабота и недела, ќе работат само економските оператори кои имаат можност само за on-line продажба и for дистрибуција на продукти.

·         Дежурните субјекти ќе бидат определени согласно with доставениte барања и исполнување на критериумите за можност за он-лајн продажба и достава на неопходни намирници;

·         Барањата собјавени на веб sideицата на Оmunicipality Delchevo  www.delcevo.gov.mk ;

·         Дежурните аптеки се утврдени согласно with планот за работа и организација на Министерството за здравство.

Сите информации околу мерките и активностите кои се спроведуваат на територијата на Оmunicipality Delchevo за време на вонредната состојба, можете да ги најдете на www.delcevo.gov.mk

0Shares
0