Извршена дезинфекација на фреквентните улици во селските средини

Во селата од збиен тип во Општина Делчево, попладнево екипи на ТППЕ Делчево изврши миење и дезинфицирање на пофреквентните улици цо селата Разловци, тработивиште, Вирче, Град, Стамер, Ѕвегор и Габрово.

Мерката е согласно Одлуката донесена од Советот и од Регионалниот кризен штаб, а во насока на почитување на Препораките од Владата за оревенција од болста со коронавирусот.

0Shares
0
Големина на фонт
Контраст