Повторна дезинфеција на јавните објекти во Делчево

  • Новости

Со цел превенција од појавата на заразата од Ковид 19 на територијата на Делчево, денеска екипи на ТППЕ Делчево продолжија со акцијата за дезинфекција на јавните објекти. Со акцијата денеска беа опфатени маркетите, аптеките, банките, продавниците и други објекти каде вообичаено има поголема фреквенција на луѓе. Акцијата за дезинфекција на јавните објкети и површини се одвива во континуитет и во неа, освен екипи на ТППЕ, се вкучени и екипи на ЈКП „Брегалница “ од каде за реализација на мерките за превенција од појава и ширење на заразата од коронавирусот е набавен 1 тон хлор.

Shares