Arrange the yards – will choose the most beautifully landscaped yard

  • News

Within the campaign "Together to a more beautiful Delchevo" и согласно со Програмата за односи со јавноста и промоција, Општина Делчево и оваа година will chooseandрa најубаво уреден двор. Водејќи се од мотото дека секој индивидуалец или институција и фирма кои со својот труд и креација за уредување на дворните површини придонесуваат за поубаво Делчево, Општина Делчево објавува Конкурс за избор на најубаво уреден двор во Делчево.

The purpose of this action is to all together contribute to a better Delchevo, but also as a Municipality we want to reward citizens and companies for their role in beautifying the city, and on the other hand to motivate all citizens of Delchevo to contribute to its beautification.

On Јавниот конкурс who е денеска објавен на веб-страницата на Општина Делчево и на локалните медиуми, ќе можат да се пријават сите граѓани кои ценат дека нивното дворно уредување заслужува внимание, но и сите граѓани кои се воодушевуваат на дворот на пријател или сосед, да го пријават за учество во изборот за најубаво уреден двор во Делчево. Конкурсот ќе биде отворен до 1 јули оваа година, a period that we consider to be sufficient for the interested citizens to make the necessary preparations and to arrange the yards.

 The application can be submitted to the Archive of the Municipality of Delchevo, or downloaded from the website delcevo.gov.mk (ТУКА) and send an email electronically info@delcevo.gov.mk.

 The commission formed by experts will visit the reported yards and will evaluate the arrangement of the yards.

За сопствениците за најдобро уредени дворови, Општина Делчево  има обезбедено  награди во категориите:

1. Индивидуално домување– прва, втора и трета награда;

2. Collective housing and legal entities.

Инаку, Општина Делчево по 5-ти пат организира избор на најубаво уреден двор.
Shares