Актуелности од општина Делчево (кликни на соодведната информација за детален преглед)

Previous Следно
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 • 32
 • 33
 • 34
 • 35
 • 36
 • 37
 • 38
 • 39
 • 40
 • 41
 • 42
 • 43
 • 44
 • 45
 • 46
 • 47
 • 48
 • 49
 • 50
 • 51
 • 52
 • 53
 • 54
 • 55
 • 56
 • 57
 • 58
 • 59
 • 60
 • 61
 • 62
 • 63
 • 64
 • 65
 • 66
 • 67
 • 68
 • 69
 • 70
 • 71
 • 72
 • 73
 • 74
 • 75
Реконструираното детско игралиште во Ново Делчево збогатено со нова голема детска играчка Реконструираното детско игралиште во Ново Делчево збогатено со нова голема детска играчка Деновиве во склоп на реконструираното детско игралиште во населбата Ново Делчево беше поставена нова голема ...
Одржана Триесеттата седница на Советот на Општина Делчево Одржана Триесеттата седница на Советот на Општина Делчево На ден 26.8.2015 година со почеток во 9.00 часот  во салата на Спомен Домот „АСНОМ“ се одржa Триесетт...
Во полн тек се градежните активности за изградба на локалните патни правци на потегот с.Стамер – с.Град – с. Вирче Во полн тек се градежните активности за изградба на локалните патни правци на потегот с.Стамер – с.Град – с. Вирче   Во полн тек се градежните активности за изградба на локалните патни правци на потегот  с.Стамер –...
Дневен ред за 30 седница на Советот на Општина Делчево Дневен ред за 30 седница на Советот на Општина Делчево  На ден 26.8.2015 година со почеток во 9.00 часот  во салата на Спомен Домот „АСНОМ“ ќе се одржи&n...
Оглас за избор на КО-МОДЕРАТОР на буџетски форум Оглас за избор на КО-МОДЕРАТОР на буџетски форум Целта на програмата „Форуми во заедницата” е да го поддржи партиципативниот развој на заедниците на локално ...
Новата учебна година во СОУ„М.М. Брицо“ вработените и учениците ќе ја започнат со едносменско работење Новата учебна година во СОУ„М.М. Брицо“ вработените и учениците ќе ја започнат со едносменско работење   Со почетокот на новата учебна година 2015/2016 од 1 септември вработените и учениците во гимназијата М...
Изградбата на фекалната канализација во с.Град е во полн eк Изградбата на фекалната канализација во с.Град е во полн eк   Во тек се градежните активности за изградба на фекалната канализација за село Град.Со проектот е опфат...
Започнаа подготовките за реконструкција на ул. Кузман Ј. Питу во населбата Расадник Започнаа подготовките за реконструкција на ул. Кузман Ј. Питу во населбата Расадник   Во изминатиот период изработена е техничка документација за Основен проект за реконструкција на дел од...
„Парче душа „Парче душа" - сценски приказ на македонска љубовна и родољубна поезија   Во Среда, 29.07.2015 година со почеток во 21:00 во Градскиот парк во Делчево во рамки на Топлиот култу...
Советот на Општина Делчево ја одржа својата 29 седница Советот на Општина Делчево ја одржа својата 29 седница    Во Понеделник 27.07.2015 година со почеток во 13.00 часот, Советот на Општина Делчево ја одржа Д...
Традиционален турнир во мал фудбал „ИЛИНДЕН 2015“ - С.Ѕвегор Традиционален турнир во мал фудбал „ИЛИНДЕН 2015“ - С.Ѕвегор По повод големиот македонски празник Илинден, кој секоја година се чествува на 2-ри Август и годинава оганиз...
Реконструирано постојно детско игралиште во с. Град Реконструирано постојно детско игралиште во с. Град   Во  периодот кој измина беа реконструирани постојните детски и спортски игралишта во Делчево. Во ...
Работен состанок на оперативната група за заштита од пожари и шумски пожари на територијата на општина Делчево во проширен состав Работен состанок на оперативната група за заштита од пожари и шумски пожари на територијата на општина Делчево во проширен состав   Денес, 28.07.2015 година со почеток во 10:00 часот во просториите на ЕЛС Делчево се одржа работен сост...
Oдржан работен состанок на оперативната група за заштита од пожари и шумски пожари на територијата на општина Делчево Oдржан работен состанок на оперативната група за заштита од пожари и шумски пожари на територијата на општина Делчево   Денес со почеток во 10.00 часот во фоајето на Спомен дом – АСНОМ се одржа работен состанок на оператив...
Театарска претстава „Парче душа“ Среда 29.07.2015 Театарска претстава „Парче душа“ Среда 29.07.2015 Во рамки на Топлиот културен бран за 2015 година кој се реализира во летниот период и е под поковителство на...
СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТА - Презакажана театарската претстава „Парче Душа“ СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТА - Презакажана театарската претстава „Парче Душа“ Почитувани, Театарската претстава Парче Душа која беше планирана да се реализира денеска 24.07.2015 година ...
Реализирано наградното патување на најдобрте 10 гимназијалци за учебната 2014/2015 Реализирано наградното патување на најдобрте 10 гимназијалци за учебната 2014/2015 Најдобрите 10 гимназијалци-матуранти за учебната 2014/2015 година успешно го реализираа своето наградно пату...
27.07.2015 ќе се одржи Дваесет и деветта седница на Советот на Општина Делчево 27.07.2015 ќе се одржи Дваесет и деветта седница на Советот на Општина Делчево На ден 27.07.2015 година (понеделник) во  салата на Спомен Домот „АСНОМ“ со почеток во 12.00 часот ќе с...
ПОВИК ЗА ПОНУДИ ПОД-ПРОЕКТ „ ДОГРАДБА НА ГРАДИНКА ВЕСЕЛИ ЦВЕТОВИ ВО ОПШТИНА ДЕЛЧЕВО„ ПОВИК ЗА ПОНУДИ ПОД-ПРОЕКТ „ ДОГРАДБА НА ГРАДИНКА ВЕСЕЛИ ЦВЕТОВИ ВО ОПШТИНА ДЕЛЧЕВО„ Република МакедонијаПроект за Подобрување на Општински Услугите - МСИПКредит Бр. 8158-МКMSIP-NCB-049-15
Започна проект на УСАИД за развивање на локални Стратегии за справување со климатските промени Започна проект на УСАИД за развивање на локални Стратегии за справување со климатските промени   Избрани се две нови општини за имплементација на Проектот на УСАИД за Општински стратегии за климатски...
Известување за теристичка (од земја) аеросолна дезинсекција против комарци 9 и 10 јули Известување за теристичка (од земја) аеросолна дезинсекција против комарци 9 и 10 јули Општина Делчево ги известува граѓаните дека на 9 и 10 јули 2015 година, во раните утрински часови, стручни е...
Се очекува почетокот на изградбата на канализација во с. Град и с.Вирче Се очекува почетокот на изградбата на канализација во с. Град и с.Вирче Како што беше најавено уште во изборната програма за работа на градоналачникот Дарко Шехтански, летово се оч...
Поставени се армирано бетонски цевасти пропусти на неколку локации долж реката Туришница Поставени се армирано бетонски цевасти пропусти на неколку локации долж реката Туришница   На барање на месното население од село  Илиово, а во соработка со Општина Делчево, во изминатиот ...
После неколку децении, повторно се регулира коритото на р.Брегалница После неколку децении, повторно се регулира коритото на р.Брегалница   Во изминатиот период од месец дена во полн тек се градежните активности кои се предвидени во рамки на ...
Ќе се реконструираат 23 основни училишта во цела држава меѓу кои ООУ„Св. Климент Охридски“ Ќе се реконструираат 23 основни училишта во цела држава меѓу кои ООУ„Св. Климент Охридски“ Во буџетот на Република Македонија за тековната 2015 година се предвидени средства за реконструкција на...
Објавен е огласот за рехабилитација на регионалниот пат P2343, Делчево – Голак Објавен е огласот за рехабилитација на регионалниот пат P2343, Делчево – Голак По реконструкцијата на делница од регионалниот пат P2343, Делчево – Голак во должина од 1,2 километри која б...
Фестивалот „Во Делчево под ѕвездите“ ќе се одржи по втор пат Фестивалот „Во Делчево под ѕвездите“ ќе се одржи по втор пат Во организација на Општина Делчево во рамки на културно-уметничката програма за ова лето се најавуваат низа ...
Изградена делница од тротоар пред новата црква во Ново Делчево Изградена делница од тротоар пред новата црква во Ново Делчево   Деновиве екипи на ЈПКД „Брегалница“ Делчево успешно ги завршија градежните работи со кои беше изграден...
Обележување на пешачки премини согласно Програмата за изградба, реконструкција, одржување и заштита на општински патишта и улици Обележување на пешачки премини согласно Програмата за изградба, реконструкција, одржување и заштита на општински патишта и улици   Согласно Програмата за изградба, реконструкција, одржување и заштита на општински патишта и улици во О...
Одржана 28-та седница на Советот на Општина Делчево, донесени важни инфраструктурни одлуки Одржана 28-та седница на Советот на Општина Делчево, донесени важни инфраструктурни одлуки   Советот на Општина Делчево во среда (10.06.2015 година) ја одржа 28-та седница. На седницата беа разгл...
Реализиран состанок со бизнисмените во врска со плаќањето на комунална такса за користење на просторот пред деловни простории Реализиран состанок со бизнисмените во врска со плаќањето на комунална такса за користење на просторот пред деловни простории   На 09.06.2015 год.беше организиран состанок со бизнисмените во врска со  плаќањето на комунална т...
Најава за одржување на 28-та седница на Советот на Општина Делчево Најава за одржување на 28-та седница на Советот на Општина Делчево На ден 10.06.2015  година (среда), Советот на Општина Делчево ќе ја одржи Дваесет и осмата се...
Промотивен настан „Вода за живот“ Промотивен настан „Вода за живот“   Проектот за управување со речниот слив на реката Брегалница, финансиран од Швајцарската влада, а импле...
Поставен камен-темелникот на ТИРЗ Делчево Поставен камен-темелникот на ТИРЗ Делчево   Економскиот тим на чело со премиерот на Владата на Р.Македонија г-дин Никола Груевски, Директорот на...
Одржана 27-ма седница на Советот на Општина Делчево Одржана 27-ма седница на Советот на Општина Делчево   На ден 28.05.2015  година (четврток), Советот на Општина Делчево ја одржа Дваесет и сед...
Презакажана 27-та седница на Советот на Општина Делчево Презакажана 27-та седница на Советот на Општина Делчево На ден 28.05.2015  година (четврток), Советот на Општина Делчево ќе ја одржи Дваесет и седмат...
Пуштено во употреба реконструираното детско игралиште во населбата Ново Делчево Пуштено во употреба реконструираното детско игралиште во населбата Ново Делчево   Денес со почеток во 11:00 часот во рамки на чествувањето на патрониот празник на Делчево, градоначал...
Делчево го чествува својот патрон празник „Св. Кирил и Методиј – просветители и покровители на општина Делчево“ Делчево го чествува својот патрон празник „Св. Кирил и Методиј – просветители и покровители на општина Делчево“ Во чест на патрониот празник на Делчево деновиве со низа културни настани се оддава почит на светите браќа, ...
Официјалната прес-конференција за медиумите по повод Меѓународниот фестивал на афоризам и карикатура „Пијанец 2015“ Официјалната прес-конференција за медиумите по повод Меѓународниот фестивал на афоризам и карикатура „Пијанец 2015“ Се одржа официјалната прес-конференција за медиумите  по повод Меѓународниот фестивал на афоризам и кар...
Матуранти 2014/2015 – прогласени десетте најдобри ученици на генерација Матуранти 2014/2015 – прогласени десетте најдобри ученици на генерација   Матурнатите од СОУ„М.М. Брицо“ – Делчево за учебната година 2014/2015,  ја прославија својата мат...
 Концерт „Златно Славејче 2015“ Делчево Концерт „Златно Славејче 2015“ Делчево Општина Делчево во рамки на чествувањето на патрониот празник на градот, 24 мај – Денот на словенските просв...
Петмина авто-такси превозници го полагаа тестот за авто-такси сертификат Петмина авто-такси превозници го полагаа тестот за авто-такси сертификат   Денес во салата за состаноци на Општина Делчево петмина авто-такси превозници од Делчево го полагаа те...
Известување за теристичка (од земја) аеросолна дезинсекција против комарци Известување за теристичка (од земја) аеросолна дезинсекција против комарци           Општина Делчево ги известува граѓаните дека на ден 21...
Одбележана 139 – годишнината од Разловечкото востание Одбележана 139 – годишнината од Разловечкото востание Во с.Разловци по 139 пат беше одбележана годишнината од кревањето на Разловечкото востание во 1876 година.
Реализирана дводневна обука на тема “Управување/Менаџмент со поплави” Реализирана дводневна обука на тема “Управување/Менаџмент со поплави”   На  14-15 мај, 2015г, во рамките на проектот “Мерки за заштита од поплави на реките Брегалница и ...
Јавен оглас до евидентираните невработени лица за вклучување во Програмата „Општинско корисна работа„ Јавен оглас до евидентираните невработени лица за вклучување во Програмата „Општинско корисна работа„ Во Општина Делчево по четврти пат се спроведува Програмата „Општинско корисна работа “ проект „Заедно до под...
Покана за одбележување на 139 годишнината од Разловечкото востание Покана за одбележување на 139 годишнината од Разловечкото востание Градоначалникот на Општина Делчево Дарко Шехтански и Претседателот на Советот на Општина Делчево Драган Хрис...
Известување за одложување на 27.седница на Советот на Општина Делчево Известување за одложување на 27.седница на Советот на Општина Делчево ДоЧленовите на Советот на Општина ДелчевоД1 ТелевизијаРадио „Зора“Даниела ТакеваВасил Маневски
Дводневна обука на тема “Управување/Менаџмент со поплави” Дводневна обука на тема “Управување/Менаџмент со поплави” На  14-15 мај, 2015г, во рамките на проектот “Мерки за заштита од поплави на реките Брегалница и Бистри...
Најава за одржување на 27-та седница на Советот на Општина Делчево Најава за одржување на 27-та седница на Советот на Општина Делчево На ден 14.05.2015  година (четврток), Советот на Општина Делчево ќе ја одржи Дваесет и седмат...
„Урбан ѕид“ проект на Агенција за млади и спорт „Урбан ѕид“ проект на Агенција за млади и спорт Директорот на Агенцијата за млади и спорт на Р.Македонија, г-дин Марјан Спасески денес беше во работна посет...
Делчево ќе добие двоен терен за тенис Делчево ќе добие двоен терен за тенис   Денес со почеток во 14.00 часот на локација кај градскиот стадион во Делчево се одржа настан на кој бе...
ЈАВНА РАСПРАВА: за реализација на проектот „Социјална кохезија преку воспоставување на активности во центри по интереси“ ЈАВНА РАСПРАВА: за реализација на проектот „Социјална кохезија преку воспоставување на активности во центри по интереси“ Денес 06.05.2015 година со почеток во 11 часот во организација на Општина Делчево во фоајето на Спомен домот...
Реконструирано постојно детско игралиште во населбата Милково брдо помеѓу улиците Григор Прличев и Велко Влаховиќ Реконструирано постојно детско игралиште во населбата Милково брдо помеѓу улиците Григор Прличев и Велко Влаховиќ   Во изминатиот период од две седмици Општина Делчево изврши целосна реконструкција на постојно детско и...
СООПШТЕНИЕ за ЈАВНА РАСПРАВА СООПШТЕНИЕ за ЈАВНА РАСПРАВА Општина Делчево им соопштува на граѓаните на општина Делчево дека на ден 06.05.2015 година (среда) со почето...
Проект за отворени денови за социјална заштита во руралните средини- 2015 година Проект за отворени денови за социјална заштита во руралните средини- 2015 година Министерството за труд и социјална политика преку ЈУ Меѓуопштински центар за социјална работа Делчево в...
Делчево ја чествува 112 годишнината од смртта на Гоце Делчев Делчево ја чествува 112 годишнината од смртта на Гоце Делчев 04.05.2015 година со почеток во 11:00 часот пред споменикот на Гоце Делчев во центарот во Делчево со пригодн...
РЕГИОНАЛНА СМОТРА НА ХОРОВИ И ОРКЕСТРИ 2015 РЕГИОНАЛНА СМОТРА НА ХОРОВИ И ОРКЕСТРИ 2015   30 април 2015, во фоајето на Спомен дом „АСНОМ“ Делчево со почеток од 11:00 часот се одржа традиционал...
Одржана трибина на тема „Болести на тироидната жлезда“ Одржана трибина на тема „Болести на тироидната жлезда“ На 24.04.2015 година со почеток во 18.00 часот во фоајето на Спомен дом „АСНОМ“ – Делчево се одржа трибина н...
Oдбележан јубилејот 54 години од основањето на СОУ „М.М. Брицо“ – Делчево Oдбележан јубилејот 54 години од основањето на СОУ „М.М. Брицо“ – Делчево Денес , 17.04.2015 година со низа свечености беше одбележан јубилејот 54 години од основањето на средното оп...
Велигденска јајцејада 2015 Велигденска јајцејада 2015 Општина Делчево традиционално и оваа година во соработка со локалните училишта ООУ „Ванчо Прке“, ООУ „С...
Општина Делчево го објави планот за активности за „АПРИЛ месец на јавното здравје“ Општина Делчево го објави планот за активности за „АПРИЛ месец на јавното здравје“ Општина Делчево во соработка со основните училишта ООУ„Ванчо Прке“, ООУ„Св. Климент Охридски “, гимназијата ...
Најава за одржување на 26-та седница на Советот на Општина Делчево Најава за одржување на 26-та седница на Советот на Општина Делчево На ден 1.04.2015  година (среда), Советот на Општина Делчево ќе ја одржи Дваесет и шестата се...
Известување за формирање на МЗ „с. Вратиславци“ Известување за формирање на МЗ „с. Вратиславци“ Ги известуваме жителите на с. Вратиславци дека на ден 17.03.2015 година со почеток во  15.30 часот во п...
Посета од страна на учениците од ООУ „Св. Климент Охридски“ на Општина Делчево Посета од страна на учениците од ООУ „Св. Климент Охридски“ на Општина Делчево Учениците од  деветто одделение, предметна настава од ООУ „Св. Климент Охридски“ Делчево под раководств...
Одржана 25-та седница на Советот на Општина Делчево на ден 11.03.2015 Одржана 25-та седница на Советот на Општина Делчево на ден 11.03.2015 Во Среда 11.03.2015 година, Советот на Општина Делчево ја одржа својата Дваесет и петта сединца. За седницат...
Доделени 17 сертификати на авто-такси возач во Делчево Доделени 17 сертификати на авто-такси возач во Делчево Денес, Среда (12.03.2015) во просториите на Општина Делчево на 17 авто-такси возачи од Делчево им беа  ...
ЈАВЕН ОГЛАС за барање за прибирање на понуди за организирање на екскурзии ЈАВЕН ОГЛАС за барање за прибирање на понуди за организирање на екскурзии Врз основа на член 17 и 19 од Правилникот за начинот на изведување на ученичките екскурзии и други слободни ...
ООУ Ванчо Прке ги објави програмите за ученичките ексукрзии за 3, 6 и 9-то одделение ООУ Ванчо Прке ги објави програмите за ученичките ексукрзии за 3, 6 и 9-то одделение Ученичките екскурзии се посебен облик на воспитно-образовна  работа што се изведува надвор од учелиштет...
Најава за одржување на 25-та седница на Советот на Општина Делчево Најава за одржување на 25-та седница на Советот на Општина Делчево На ден 11.03.2015  година (среда), Советот на Општина Делчево ќе ја одржи Дваесет и петата се...
Одржан информативен семинар под наслов Одржан информативен семинар под наслов "Нов период - нови можности за развој на прекуграничната соработка помеѓу Република Бугарија и Република Македонија" Со цел успешно отпочнување на новата програма за прекугранична соработка помеѓу Република Македонија  и...
Одбележана 71 годишнината од Февруарскиот поход 1944 Одбележана 71 годишнината од Февруарскиот поход 1944   По повод 71 годишнината од Февруарскиот поход во 1944 година, вчера 22.02.2015 беше реализиран планина...
Започнуваат градежните активности за регулација на коритото на р. Брегалница во Делчево Започнуваат градежните активности за регулација на коритото на р. Брегалница во Делчево Денес во просториите на Општина Делчево од страна на градоначалникот Дарко Шехтански и овластено лице од &nb...
Покана за одбележување на 71 години од Февруарскиот поход Покана за одбележување на 71 години од Февруарскиот поход Општина Делчево, во соработка со: Спортско-рекреативен клуб “ПОП”-Делчево, Планинарско спортско друшт...
Одржана 24-та седница на Советот на Општина Делчево Одржана 24-та седница на Советот на Општина Делчево Советот на Општина Делчево на ден 05.02.2015 година ја одржа својата 24-та седница. Седницата се одржа во са...
Известување од Центарот за јавно здравје – Кочани Известување од Центарот за јавно здравје – Кочани Од Центарот за јавно здравје – Кочани информираат дека по извршените анализи на земените примероци од водите...
Работна посета на Делчево од страна на министерката за култура Елизабета Канческа - Милевска Работна посета на Делчево од страна на министерката за култура Елизабета Канческа - Милевска Министерката за култура Елизабета Канческа – Милевска, денес 04.02.2015 година оствари работна средба со гра...
Во Делчево одбележана 143 годишнината од раѓањето на Гоце Делчев Во Делчево одбележана 143 годишнината од раѓањето на Гоце Делчев Денес 04.02.2015 година со почеток во 11:00 часот пред споменикот на патронот на Делчево, Гоце Делчев со пол...
03.02.2015 Одржан состанок на кризниот штаб во Општина Делчево 03.02.2015 Одржан состанок на кризниот штаб во Општина Делчево Со оглед на актуелната временска состојба и влажните бранови со обилни врнежи на дожд и снег кои го зафатија...
Покана за одбележување на 143 години од раѓањето на Гоце Делчев Покана за одбележување на 143 години од раѓањето на Гоце Делчев   По повод 143 години од раѓањето на великанот на македонската револуционерна борба - Гоце Делчев, патро...
Орджан состанок на Општинскиот кризен штаб во Општина Делчево Орджан состанок на Општинскиот кризен штаб во Општина Делчево По вчера одржаниот состанок на Регионалниот центар за управување со кризи, денес со почеток во 9.45 часот со...
Најава за одржување на 24-та седница на Советот на Општина Делчево Најава за одржување на 24-та седница на Советот на Општина Делчево На ден 05.02.2015  година (четврток), Советот на Општина Делчево ќе ја одржи Дваесет и четвртата с...
Започна постапката за полагање на сертификати за такси возачите во општина Делчево Започна постапката за полагање на сертификати за такси возачите во општина Делчево Во организација на Oпштина Делчево на 27.1.2015 год., се одржа работен состанок  со заинтерисираните во...
Со најголеми почести одбележан христијанскиот празник Богојавление - Водици 2015 Со најголеми почести одбележан христијанскиот празник Богојавление - Водици 2015   По повод големиот христијански празник Водици, денес со почеток во 09.00 часот во црквата „Успение на ...
Соопштение за почеток на второ полугодие на учебната 2014-2015 година во Делчево Соопштение за почеток на второ полугодие на учебната 2014-2015 година во Делчево На 16.01.2015 (Петок) во кабинетот на Градоначалникот на Општина Делчево се одржа состанок со директорите на...
Ѕвегорска Сурова 14.01.2015 Ѕвегорска Сурова 14.01.2015 Среда, 14.01.2015 во с.Ѕвегор, Делчево се одржа традиционалниот фестивал под маски „Ѕвегорска Сурова 2015“. ...
Одржана пресконференција по повод „ЅВЕГОРСКА СУРОВА 2015“ Одржана пресконференција по повод „ЅВЕГОРСКА СУРОВА 2015“ Денес, 12.01.2015 година во просториите на Општина Делчево се одржа пресконференција во врска со престојната...
Прво па машко за 2015 година во Делчево Прво па машко за 2015 година во Делчево Градоначалникот Дарко Шехтански во придружба на раководителите од различните одделенија при Општина Делчево ...
Голема предновогодишна забава за најмладите од Делчево (Среќна Нова 2015 година) Голема предновогодишна забава за најмладите од Делчево (Среќна Нова 2015 година) Денес, 30.12.2014 година традиционално по шести пат, во организација на Општина Делчево и градоначалникот Да...
Новогодишна претстава во градинката „Весели Цветови“ Новогодишна претстава во градинката „Весели Цветови“   Наставничките и негувателките од ОЈУДГ „Весели Цветови“ Делчево, денес (30.12.2014 година) организир...
Градоначалникот Шехтански им подели пакетчиња на лицата од Дневниот центар за лица со посебни потреби Градоначалникот Шехтански им подели пакетчиња на лицата од Дневниот центар за лица со посебни потреби   Градоначалникот Дарко Шехтански денес беше во неочекувана посета на Дневниот центар за лица со посебни...
Започна изградбата и целосното опремување на 6 нови училници во СОУ „М.М. Брицо“ – Делчево Започна изградбата и целосното опремување на 6 нови училници во СОУ „М.М. Брицо“ – Делчево   По одржаната прва и официјална пресконференција на која беше претставен проектот од прекуграничната со...
Советот на Општина Делчево го усвои Буџетот на општината за 2015 година (23 седница) Советот на Општина Делчево го усвои Буџетот на општината за 2015 година (23 седница)   Вчера, 25.12.2014 Советот на Општина Делчево ја одржа Дваесет и третата седница. Седницата се одржа во...
Во ООУ„Ванчо Прке“ активно се спроведува проектот за меѓуетничка интеграција во образованието (ПМИО) Во ООУ„Ванчо Прке“ активно се спроведува проектот за меѓуетничка интеграција во образованието (ПМИО)   Во рамки на проектот за меѓуетничка интеграција во образованието (ПМИО), денес во ООУ„Ванчо Прке“ Делч...
Општина Делчево организира новогодишна забава за најмладите Општина Делчево организира новогодишна забава за најмладите И оваа година традиционално во пресрет на новогодишните и божиќните празници Општина Делчево предводена од г...
Новогодишно изненадување за Градоначалникот од страна на учениците од ООУ„Ванчо Прке“ Делчево Новогодишно изненадување за Градоначалникот од страна на учениците од ООУ„Ванчо Прке“ Делчево Учениците од ООУ „Ванчо Прке“ Делчево денес, 23.12.2014 година беа во посета на Општина Делчево при што на Г...
Најава за одржување на 23-та седница на Советот на Општина Делчево Најава за одржување на 23-та седница на Советот на Општина Делчево На ден 25.12.2014  година (четврток), Советот на Општина Делчево ќе ја одржи Дваесет и третат...
ИНФО ден на програмата Цивика Мобилитас ИНФО ден на програмата Цивика Мобилитас Во просториите на Општина Делчево се одржа инфо ден на програмата Цивика Мобилитас. Цивика Мобилитас е прогр...
ПОВИК ЗА УЧЕСТВО ВО ДЕНОВИ НА МЛАДИНСКО ВМРЕЖУВАЊЕ ЗА ОСНОВАЊЕ ЛОКАЛНИ МЛАДИНСКИ СОВЕТИ ПОВИК ЗА УЧЕСТВО ВО ДЕНОВИ НА МЛАДИНСКО ВМРЕЖУВАЊЕ ЗА ОСНОВАЊЕ ЛОКАЛНИ МЛАДИНСКИ СОВЕТИ ПОВИК ЗА УЧЕСТВО ВО ДЕНОВИ НА МЛАДИНСКО ВМРЕЖУВАЊЕ ЗА ОСНОВАЊЕ ЛОКАЛНИ МЛАДИНСКИ СОВЕТИ Младински образовен...
КОНКУРС за доделување на 6 стипендии на талентирани ученици од СОУ „М.М.Брицо“ од II, III и IV година КОНКУРС за доделување на 6 стипендии на талентирани ученици од СОУ „М.М.Брицо“ од II, III и IV година   Врз основа на Одлуката за  доделување на стипендии на талентирани ученици во СОУ „М.М.Брицо“, Д...
КОНКУРС за доделување на 6 стипендии настуденти кои студираат на државните универзитети во Република Македонијаи кои постигнале особено висок успех во студирањето КОНКУРС за доделување на 6 стипендии настуденти кои студираат на државните универзитети во Република Македонијаи кои постигнале особено висок успех во студирањето Врз основа на Одлуката за доделување на студентски стипендии на студенти кои студираат на државните универзи...
Санација со нов асфалт на најприоритетни локации на неколку улици во градот Санација со нов асфалт на најприоритетни локации на неколку улици во градот   По санацијата на ударни дупки на три фрекфентни улици во Делчево во месец Септември. Деновиве, согласн...
Ден на дрвото 03.12.2014 Ден на дрвото 03.12.2014 Есенскиот дел од граѓанската акција  „Ден на дрвото “ 2014,  успешно се спроведе и во општина Делч...
Најава за одржување на есенската акција „Ден на дрвото“ 2014 Најава за одржување на есенската акција „Ден на дрвото“ 2014 Се известуваат граѓаните на општина Делчево дека утре, Среда (03.12.2014) во Делчево ќе се спроведе есенскат...
Одржана 22-та седница на Советот на Општина Делчево Одржана 22-та седница на Советот на Општина Делчево Понеделник, 01.12.2014 во наставничката канцеларија во ООУ „Ванчо Прке“-Делчево, со почеток од 14.00 ча...
Инфо ден на АВРМ во Делчево Инфо ден на АВРМ во Делчево Петок, 28.11.2014 во работниот клуб на Центарот за вработување Делчево се одржа инфо ден на АВРМ на кој свое...
Најава за одржување на 22-та седница на Советот на Општина Делчево Најава за одржување на 22-та седница на Советот на Општина Делчево Во понеделник (01.12.2014 година), Советот на Општина Делчево ќе ја одржи Дваесет и втората седниц...
КОНКУРС за доделување на 6 стипендии на одлични ученици од СОУ „М.М.Брицо“ од II, III и IV година КОНКУРС за доделување на 6 стипендии на одлични ученици од СОУ „М.М.Брицо“ од II, III и IV година   Врз основа на Одлуката за  доделување на стипендии на одлични ученици во СОУ „М.М.Брицо“, Делче...
КОНКУРС за доделување на 6 стипендии на студенти кои студираат на државните универзитети во Република Македонија КОНКУРС за доделување на 6 стипендии на студенти кои студираат на државните универзитети во Република Македонија Врз основа на Одлуката за доделување настудентски стипендии на студенти кои студираат на државните универзит...
Спровдена седмата форумска сесија и пуштен во употреба паркот долж ул„Кеј на Ослободување“ Спровдена седмата форумска сесија и пуштен во употреба паркот долж ул„Кеј на Ослободување“   Денес, 26.11.2014 година во присуство на претставници  од Македонскиот  центар за меѓународн...
Покана за учество на 7ма последователна форумска сесија Покана за учество на 7ма последователна форумска сесија Ве покануваме на последователна, седма  форумска сесија во рамките на програмата Форуми во заедниците...
Започна реконструкцијата на детското игралиште долж ул. Кеј на Ослободување Започна реконструкцијата на детското игралиште долж ул. Кеј на Ослободување Деновиве екипи на јавното комунално претпријатие Брегалница – Делчево работат на реконструкција и ревитализа...
ЈАВЕН ПОВИК за поднесување програми и проекти за реализација во 2015 година ЈАВЕН ПОВИК за поднесување програми и проекти за реализација во 2015 година Врз основа на член 50 од Законот за локална самоуправа (Сл.весник на Р.Македонија бр.5/02) и член 2 од Стату...
Советот на Општина Делчево ја одржа својата 21 седница Советот на Општина Делчево ја одржа својата 21 седница  Во саботата (15.11.2014), Советот на Општина Делчево ја одржа Дваесет и првата седница. На седницата б...
Најава за одржување на 21-та седница на Советот на Општина Делчево Најава за одржување на 21-та седница на Советот на Општина Делчево Во сабота (15.11.2014 година), Советот на Општина Делчево ќе ја одржи Дваесет и првата седница.&nb...
Остварена работна средба на министерот за информатичко општество и администрација Иво Ивановски со градоначалникот Дарко Шехтански Остварена работна средба на министерот за информатичко општество и администрација Иво Ивановски со градоначалникот Дарко Шехтански Министерот за информатичко општество и администрација, Иво Ивановски денес 06.11.2014 година оствари работна...
Советот на Општина Делчево ја одржа својата 20-та седница Советот на Општина Делчево ја одржа својата 20-та седница Четврток, 30.10.2014 година во наставничката канцеларија во ООУ „Ванчо Прке“ Делчево, со почеток во 15.00 ча...
Промоција на прва стихозбирка на авторот Киро Филиповски Промоција на прва стихозбирка на авторот Киро Филиповски   Прва стихозбирка на авторот Киро Филиповски кој целиот свој работен век го поминал како учител во Делч...
Продолжуваат активностите за спроведување на Проект за отворени денови за социјална заштита во руралните средини Продолжуваат активностите за спроведување на Проект за отворени денови за социјална заштита во руралните средини Министерството за труд и социјална политика преку ЈУ Меѓуопштински центар за социјална работа Делчево в...
Најава за одржување на 20-та седница на Советот на Општина Делчево Најава за одржување на 20-та седница на Советот на Општина Делчево Во четврток (30.10.2014 година) Советот на Општина Делчево ќе ја одржи Дваесеттата седница. С...
е-набавки:,,Реконструкција на гумена брана за подигање на нивото во реката Брегалница и реконструкција на канал за наводнување,, е-набавки:,,Реконструкција на гумена брана за подигање на нивото во реката Брегалница и реконструкција на канал за наводнување,, Во електронскиот систем на Бирото за јавни набавки на Република Македонија објавен е ОГЛАС ЗА ДОДЕЛУВАЊ...
Општина Делчево го одбележа денот на македонската револуционерна борба - 23-ти октомври Општина Делчево го одбележа денот на македонската револуционерна борба - 23-ти октомври И покрај дождливото и релативно студено време денес пред споменикот на  Гоце Делчев, патронот на Делчев...
СОУ „М.М Брицо“ ќе добие 6 нови целосно опремени училници преку проект за прекугранична соработка со Р.Бугарија СОУ „М.М Брицо“ ќе добие 6 нови целосно опремени училници преку проект за прекугранична соработка со Р.Бугарија   Понеделник (20.10.2014 година) во Општина Благоевград се одржа првата официјална прес-конференција на ...
Спроведена акцијата за чистење која е дел од проектот „Македонија без отпад 2014“ Спроведена акцијата за чистење која е дел од проектот „Македонија без отпад 2014“ 18.10.2014 година, во организација на Министерството за животна средина и просторно планирање и Асоцијацијат...
Одржана прес-конференција во рамките на проектот “Мерки за заштита од поплави на реките Бреганица и Бистрица” Одржана прес-конференција во рамките на проектот “Мерки за заштита од поплави на реките Бреганица и Бистрица” Денес, 16.10.2014 во салата за пресконференции во пицерија „Панорама“ се одржа првата, а воедно и воведна пр...
Ќе се спроведе националната акција за чистење која е дел од проектот ,,Македонија без отпад 2014,, Ќе се спроведе националната акција за чистење која е дел од проектот ,,Македонија без отпад 2014,, Општина Делчево ги известува граѓаните дека ќе се приклучи кон Националната акција за чистење која е дел од ...
Привршува изградбата на пешачка патека помеѓу ул. Партизанска и ул. Пролетерска Привршува изградбата на пешачка патека помеѓу ул. Партизанска и ул. Пролетерска   Привршува изградбата на пешачка патека помеѓу ул. Партизанска и ул. Пролетерска во населбата Милково Б...
Сообраќајно-воспитната кампања се спроведе во подрачните училишта во Габрово и Ѕвегор Сообраќајно-воспитната кампања се спроведе во подрачните училишта во Габрово и Ѕвегор   По вчерашната акција во која беа опфатени првачињата од ООУ „Св. Климент Охридски“ Делчево кои заедно ...
Во тек е спроведувањето на сообраќајно-воспитна кампања во Делчево Во тек е спроведувањето на сообраќајно-воспитна кампања во Делчево Во рамки на активностите за имплементација на Националната стратегија за унапредување на безбедноста на сооб...
Свечено одбележан 11-ти октомври Свечено одбележан 11-ти октомври 11.10.2014 година (сабота) со положување на букети со свежо цвеќе на споменикот на паднатите борци од НОВ во...
Првоодделенчињата од ООУ „Ванчо Прке“ во посета на Општина Делчево Првоодделенчињата од ООУ „Ванчо Прке“ во посета на Општина Делчево Седумдесетина првоодделенчиња од ООУ „Ванчо Прке“ Делчево заедно со своите наставнички и дирекоторот на учил...
Посета кај градоначалникот Дарко Шехтански од страна на дечињата од градинката „Весели Цветови“ Посета кај градоначалникот Дарко Шехтански од страна на дечињата од градинката „Весели Цветови“ Секоја година, првата седмица од месец октомври им се посветува на децата под мотото Детска недела. По тој п...
Одржан состанок на СГГ на тема Закон за јавна чистота и законот за заштита од пушење Одржан состанок на СГГ на тема Закон за јавна чистота и законот за заштита од пушење Среда, 09.10.2014 година во салата за состаноци во новата зграда на Полициската Станица во Делчево, Советода...
Закажан состанок на СГГ на тема - Презентација за Законот за заштита од пушењето и законот за Јавна чистота Закажан состанок на СГГ на тема - Презентација за Законот за заштита од пушењето и законот за Јавна чистота Во рамки на проектот „Соработка помеѓу полицијата и локалното население“ имплементиран од страна на ОБСЕ - М...
Започнува изградбата на парк помеѓу црквата Св.Кирил и Методиј и Спортскиот комплекс - Пијанец Започнува изградбата на парк помеѓу црквата Св.Кирил и Методиј и Спортскиот комплекс - Пијанец   Понеделник, 06.10.2014 година, потпишан е договорот за набавка на работи ,,Парковско уредување на дел ...
Одржана шестата финална сесија од програмата „Форуми на зедницата“ Одржана шестата финална сесија од програмата „Форуми на зедницата“ 02.10.2014 година во Општина Македонска Каменица со почеток од 13:00 часот се одржа шестата финална форумска...
Започна асфалтирањето на новата улица во с. Габрово Започна асфалтирањето на новата улица во с. Габрово   Денес, 01.10.2014 година, како што беше најавено пред 10-15 дена започна асфалтирањето на новата улица...
Одржана 19-та седница на Советот на Општина Делчево Одржана 19-та седница на Советот на Општина Делчево 30.09.2014 година, Вторник во фоајето на Спомен-домот АСНОМ во Делчево се одржа деветнаесеттата седница на С...
Ревитализација на улица во централното подрачје на с.Разловци Ревитализација на улица во централното подрачје на с.Разловци   Вчера, вторник (30.09.2014 година) во село Разловци се изврши ревитализација на улица во с. Разловци. ...
Најава за одржување на 19-та седница на Советот на Општина Делчево Најава за одржување на 19-та седница на Советот на Општина Делчево Денес, 30.09.2014 година (вторник) ќе се оддржи Деветнаесетатта седница на Советот на Општина Делчево,&...
Известување за жителите на село Габрово Известување за жителите на село Габрово До жителите на село Габрово Известување Почитувани, ги известуваме жителите на село Габрово дека во среда ...
Пијанечки денови на сливата 2014 Пијанечки денови на сливата 2014   Викендов во Општина Делчево се одржаа низа настани и манифестации кои се директно поврзани со културат...
Одржан третиот меѓународен фестивал на карикатура и афоризам „Пијанец 2014“ Одржан третиот меѓународен фестивал на карикатура и афоризам „Пијанец 2014“   Општина Делчево вечерва претставуваше епицентар на балканската и светската карикатура и афоризам. Во ф...
Oдлука за спроведување на стратегиска отцена и SEAForma за СКИ ЦЕНТАР ГОЛАК Oдлука за спроведување на стратегиска отцена и SEAForma за СКИ ЦЕНТАР ГОЛАК Врз основа на член 65 Став (6) од Законот за животна средина  (,,Службен весник на Република Македонија...
Официјално примопредавање на возилата за комунален отпад Официјално примопредавање на возилата за комунален отпад   Денес, 25.09.2014 година на Градскиот плоштад во Општина Македонска Каменица се одржа значаен настан...
Најава за манифестацијата „Пијанечки денови на сливата 2014“ Најава за манифестацијата „Пијанечки денови на сливата 2014“ Општина Делчево и оваа година традиционално по втор пат ја организира манифестацијата „Пијанечки денови на с...
Официјално примопредавање на нови возила за комунален отпад Официјално примопредавање на нови возила за комунален отпад Во четврток (25.09.2014) со почеток од 11.30 часот, на Градскиот плоштад во Македонска Каменица ќе се оддржи...
Активности за асфалтирање на тениското игралиште во склоп на ООУ „Ванчо Прке“ Активности за асфалтирање на тениското игралиште во склоп на ООУ „Ванчо Прке“   Доследно на најавата од пред неколку дена од страна на градоначалникот на Општина Делчево, Дарко Шехта...
ЈАВЕН ПОВИК за пријавување учесници во манифестацијата „Пијанечки денови на сливата 2014“ ЈАВЕН ПОВИК за пријавување учесници во манифестацијата „Пијанечки денови на сливата 2014“ Општина Делчево објавува  ЈАВЕН ПОВИК за пријавување учесници во манифестацијата „Пијанечки денови н...
Изградба на тениско игралиште во склоп на ООУ „Ванчо Прке“ Изградба на тениско игралиште во склоп на ООУ „Ванчо Прке“   По минатогодишното финализирање и пуштање во употреба на мултинаменското спортско игралиште во склоп н...
Изградена канализација кај Спортски комплекс „Пијанец“ Делчево Изградена канализација кај Спортски комплекс „Пијанец“ Делчево   Екипите на ЈПКД Брегалница деновиве завршија со градежните активности околу изградбата на канализација...
Реконструкција на критична делница на ул. Острец Реконструкција на критична делница на ул. Острец   Деновиве Општина Делчево е во градежна експанзија, покрај санацијата на ударните дупки на трите фрекфе...
Тематска работилница на тема „ Женските права како дел од корпусот на човекови права “ Тематска работилница на тема „ Женските права како дел од корпусот на човекови права “ Комисијата за еднакви можности при Советот на Општина Делчево организираше тематска работилница на тема „ Же...
Подготвителни активности за асфалтирање на улица во с.Габрово Подготвителни активности за асфалтирање на улица во с.Габрово   Во четврток, 12.09.2014 година во село Габрово започнаа градежни активности за подготовка на терен за ...
Санација на ударни дупки на три фрекфетнтни улици во Делчево Санација на ударни дупки на три фрекфетнтни улици во Делчево   Согласно програмата за работа на Општина Делчево и градоначалникот Дарко Шехтански во делот за санациј...
Одржана осмата по ред Пијанечко-малешевска свадба Одржана осмата по ред Пијанечко-малешевска свадба   Во саботата, 06.09.2014 година во Делчево се одржа осмата по ред  Пијанечко-малешевска свадба во ...
Општина Делчево чествува два значајни историски празници Општина Делчево чествува два значајни историски празници По повод 7-ми септември-Денот на ослободувањето на Делчево од фашистичкиот окупатор и 8-ми септември - 23 го...
Покана за одбележување на 7-ми и 8-ми септември Покана за одбележување на 7-ми и 8-ми септември Почитувани,И оваа година Општина Делчево традиционално ги чествува двата од големиот број значајни историски...
Одржана прес-конференција по повод 8-та традиционална Пијанечко-малешевска свадба Одржана прес-конференција по повод 8-та традиционална Пијанечко-малешевска свадба   Денес, 03 септември 2014 година во малата сала на Спомен-домот АСНОМ во Делчево се одржа прес-конферен...
е-набавки:„Набавка и испорака на прехрамбени производи за потребите на општината“ е-набавки:„Набавка и испорака на прехрамбени производи за потребите на општината“ Во електронскиот систем на Бирото за јавни набавки на Република Македонија објавен е ОГЛАС ЗА ПРИБИРАЊЕ НА П...
Успешен почеток на новата учебна 2014-2015 година во Општина Делчево Успешен почеток на новата учебна 2014-2015 година во Општина Делчево   Со пригодни свечености приредени за првоодделенците утринава започна првиот училиштен час за учебната ...
е-набавки: ,,Набавка и испорака на мрежна арматура,, е-набавки: ,,Набавка и испорака на мрежна арматура,, Во електронскиот систем на Бирото за јавни набавки на Република Македонија објавен е ОГЛАС ЗА ПРИБИРАЊЕ НА П...
е-набавки: ,,Набавка и испорака на цемент за потребите на општина Делчево ,, е-набавки: ,,Набавка и испорака на цемент за потребите на општина Делчево ,, Во електронскиот систем на Бирото за јавни набавки на Република Македонија објавен е ОГЛАС ЗА ПРИБИРАЊЕ НА П...
е-набавки:,,Набавка на профили и цевки за потребите на Општина Делчево“ е-набавки:,,Набавка на профили и цевки за потребите на Општина Делчево“ Во електронскиот систем на Бирото за јавни набавки на Република Македонија објавен е ОГЛАС ЗА ПРИБИРАЊЕ НА П...
Општина Делчево објави Оглас за прибирање на понуди Општина Делчево објави Оглас за прибирање на понуди Во електронскиот систем на Бирото за јавни набавки на Република Македонија објавен е ОГЛАС ЗА ПРИБИРАЊЕ НА П...
Демант на прилог на Даниела Такева и ТВ Стар-Штип Демант на прилог на Даниела Такева и ТВ Стар-Штип Повод за денешната прес конференција се саботните вести на ТВ СТАР Телевизија на кој што се изнесени уште ед...
Објавена е јавна набавка за изградба на парк во Делчево Објавена е јавна набавка за изградба на парк во Делчево   Во електронскиот систем на Бирото за јавни набавки на Република Македонија објавена е јавна набавка за...
Оддржана 18 - та редовна седница на Советот на Општина Делчево Оддржана 18 - та редовна седница на Советот на Општина Делчево   Четврток (22.08.2014 година) со почеток во 12:00 часот во фоајето на Спомен-домот АСНОМ во Делчево се ...
Копачката од с. Драмче прогласена за културно наследство со особено значење на Македонија Копачката од с. Драмче прогласена за културно наследство со особено значење на Македонија Со одлука на Владата  Бр. 42-6070/3 од 1-ви август 2014 година на Република Македонија, ...
Изложба на карикатури од два интернационални фестивали на карикатури и афоризми Изложба на карикатури од два интернационални фестивали на карикатури и афоризми  Во сабота (23.08.2014) со почеток од 20:00 часот во салата на Спомен - домот АСНОМ во Делчево ќе се од...
Оддржана шестата дополнителна сесија во рамките на Програмата Форуми во заедницата во Општина Делчево Оддржана шестата дополнителна сесија во рамките на Програмата Форуми во заедницата во Општина Делчево Денес, 19 август 2014 година во салата на Спомен – домот АСНОМ во Делчево се оддржа шестата дополнителна фор...
Во тек е изградба на пристапна патека во населбата Милково Брдо Во тек е изградба на пристапна патека во населбата Милково Брдо   Во рамки на годишната програма за соработка со месните и урбаните заедници на градоначалникот Дарко Ше...
Ревитализација и реконструкција на просторот и настрешницата кај бунарот во с. Разловци Ревитализација и реконструкција на просторот и настрешницата кај бунарот во с. Разловци   На барање од месната заедница на жителите од село Разловци, по предходно направена предмер-пресметка в...
Акција за обележување на пешачките премини во централното градско подрачје Акција за обележување на пешачките премини во централното градско подрачје Согласно Програмата за изградба, реконструкција, одржување и заштита на општински патишта и улици во Општина...
Најава за оддржување на 18-та седница на Советот на Општина Делчево Најава за оддржување на 18-та седница на Советот на Општина Делчево Во четврток 21.08.2014 година ќе се оддржи Осумнаесетата седница на Советот на Општина Делчево, седница...
Уредена пешачка патека со должина од 150 метри во с. Стамер Уредена пешачка патека со должина од 150 метри во с. Стамер Соработката  помеѓу Општина Делчево раководена од градоначалникот Дарко Шехтански и месните и урбани за...
Соопштение за втора теристичка (од земја) аеросолна дезинсекција против комарци со УЛВ метода за 2014 година Соопштение за втора теристичка (од земја) аеросолна дезинсекција против комарци со УЛВ метода за 2014 година   Општина Делчево ги известува своите граѓани дека на ден 15.08.2014 година (Петок) во период од 04:00...
Оддржан меѓународниот фолклорен фестивал „Голачки фолклорни средби 2014“ јубилејно по 20-ти пат Оддржан меѓународниот фолклорен фестивал „Голачки фолклорни средби 2014“ јубилејно по 20-ти пат Планината Голак синоќа беше центар на културните збиднувања во Источна Македонија. Огромен број граѓани се с...
Најава за овогодинешните јубилејни Голачки фолклорни средби 2014 Најава за овогодинешните јубилејни Голачки фолклорни средби 2014 Најава за овогодинешниот централен настан - јубилејни 20 години манифестација „Голачки фолклорни средби“ и ч...
Топол културен бран 2014: Балканска плетенка Топол културен бран 2014: Балканска плетенка Синоќа, 07 август 2014 граѓаните на Општина Делчево ја имаа можноста да присуствувааат на меѓународниот фолк...
Излезе од печат мапа на Општина Делчево со цел промоција на потенцијални туристички локалитети Излезе од печат мапа на Општина Делчево со цел промоција на потенцијални туристички локалитети Деновиве излезе од печат двојазично (англиски и македонски) издание на мапа на Општина Делчево. На мапата со...
Топол културен бран 2014: Меѓународен фолклорен фестивал „Балканска плетенка“ Топол културен бран 2014: Меѓународен фолклорен фестивал „Балканска плетенка“   Топлиот културен бран во Општина Делчево продолжува и во месец Август со извонреден избор на културни ...
Општина Делчево објавува оглас за доделување парцели под наем на планината Голак Општина Делчево објавува оглас за доделување парцели под наем на планината Голак   По повод претстојниот христијански празник Св. Пантелејмон и свечената јубилејна манифестација 20 годи...
Пригодно одбележан денот на двата илиндени „Илинден“ 2014 Пригодно одбележан денот на двата илиндени „Илинден“ 2014 Денот на двата Илиндени, 2-ри Август и годинава традиционално  беше одбележан  во  Делчево. Д...
 Чествување на 2-ри август Илинден, свечена манифестација на меморијален центар АСНОМ - ПЕЛИНЦЕ Чествување на 2-ри август Илинден, свечена манифестација на меморијален центар АСНОМ - ПЕЛИНЦЕ По повод овогодинешното чествување на најголемиот македонски празник – 2 Август, на кој се слави јубилеј 70 ...
Комедијата „Ни ваму, ни таму“ изведена пред делчевската публика Комедијата „Ни ваму, ни таму“ изведена пред делчевската публика Граѓаните на Општина Делчево, вчеравечер (30.07.2014) со почеток во 21.00 часот ја имаа можноста да присуств...
Реализирана проектната активност „Мешана патрола полиција и родители во обиколка на најпосетувани места за ноќна забава на малолетниците“ Реализирана проектната активност „Мешана патрола полиција и родители во обиколка на најпосетувани места за ноќна забава на малолетниците“ Во текот на минатиот викенд во Општина Делчево поточно на подрачјето на ПС од ОН Делчево, во периодот од 21....
Извонреден почеток на манифестацијата „Топол културен бран“ во Делчево Извонреден почеток на манифестацијата „Топол културен бран“ во Делчево Вчера, 24.07.2014 граѓаните на Општина Делчево имаа извонредна можност да присуствуваат на еден несекојдневе...
Изградба на дел од тротоар кај плацот на ЈПШС Изградба на дел од тротоар кај плацот на ЈПШС "Голак"-Делчево   Екипи на ЈПКД „Брегалница“ Делчево деновиве активно работат на уредување на обрасната тревна површина ...
Топол културен бран 2014: Урнебесна комедија, „Ни ваму, ни таму“ Топол културен бран 2014: Урнебесна комедија, „Ни ваму, ни таму“ Во рамки на манифестацијата „Топол културен бран“ во Делчево, извонредната комедија „Ни ваму, ни таму“. Фено...
Прес 23.07.2014: Топол културен бран 2014 Прес 23.07.2014: Топол културен бран 2014 На 24 Јули 2014 година – Четврток со почеток во 20.30 часот во Градскиот парк во Делчево по петти пат ќе се ...
Штетни последици од бесправна сеча на дрва и пустошење на шумите, тема на состанокот на СГГ Штетни последици од бесправна сеча на дрва и пустошење на шумите, тема на состанокот на СГГ 21.07.2014 година (понеделник) со почеток од 14:00 часот во салата за состаноци во новата зграда на Полициск...
Закажан состанок на СГГ на тема - штетни последици на бесправна сеча на дрва и пустошење на шумите Закажан состанок на СГГ на тема - штетни последици на бесправна сеча на дрва и пустошење на шумите Во рамки на проектот „Соработка помеѓу полицијата и локалното население“ имплементиран од страна на ОБСЕ - М...
Топол културен бран 2014 Топол културен бран 2014 И оваа година традиционално во рамки на манифестацијата „Топол културен бран“  организирана и поддржана...
Започнаа градежните активности за реализација на втората фаза за изградба на колектор за отпадни води за град Делчево Започнаа градежните активности за реализација на втората фаза за изградба на колектор за отпадни води за град Делчево Деновиве започнааа градежните активности со кои се продолжува ВТОРАТА фаза за изградба на колектор за отпадн...
Градоначалникот во редовна посета на урбано место 1-ви реон, населба Стрелиште Градоначалникот во редовна посета на урбано место 1-ви реон, населба Стрелиште Градоначалникот на Општина Делчево, Дарко Шехтански заедно со дел од вработените од одделението за урбанизам...
Пуштено во употреба детското игралиште во урбаната заедница 1-ви реон, населба Стрелиште Пуштено во употреба детското игралиште во урбаната заедница 1-ви реон, населба Стрелиште   Деновиве и официјално беше пуштено во употреба детското игралиште во урбаната заедница 1ви реон, насел...
Вторник,15.07.2014 година ќе се оддржи втората форумска сесија од проектот План за управување со речниот слив на р. Брегалница Вторник,15.07.2014 година ќе се оддржи втората форумска сесија од проектот План за управување со речниот слив на р. Брегалница Вторник, 15 јули 2014 година со почеток во 11:00 часот во Спомен домот АСНОМ во Делчево ќе се оддржи вт...
Оддржан состанокот на Советодавната група граѓани на Општина Делчево Оддржан состанокот на Советодавната група граѓани на Општина Делчево    Вторник, 08.07.2014 година со почеток во 14:00 часот во новата зграда на Полициската станица о...
Завршува проектот насловен како Завршува проектот насловен како "Подобар живот на децата во пограничниот регион меѓу Р.Македонија и Р.Бугарија" Деновиве завршува проектот "Подобар живот на децата во пограничниот регион меѓу Р.Македонија и Р.Бугарија" к...
Оддржана првата сесија на Форумите во заедницата во Општина Делчево од проектот План за управување со речниот слив на реката Брегалница Оддржана првата сесија на Форумите во заедницата во Општина Делчево од проектот План за управување со речниот слив на реката Брегалница Вторник, 08 јули 2014 година со почеток во 11:00 часот во Спомен домот АСНОМ во Делчево се оддржa прват...
Оддржана втората стратешка менторска средба во рамки на проектот ”Ние сме идни лидери и застапувачи на промени во нашите заедници” Оддржана втората стратешка менторска средба во рамки на проектот ”Ние сме идни лидери и застапувачи на промени во нашите заедници” Денес, 4ти јули петок со почеток во 12:00 часот фоајето на Спомен домот АСНОМ во Делчево се оддржа втората с...
Закажан состанок на Советодавната група граѓани на Општина Делчево Закажан состанок на Советодавната група граѓани на Општина Делчево Во рамки на проектот „Соработка помеѓу полицијата и локалното население“ имплементиран од страна на ОБСЕ - М...
Извршена општа дератизација на 220 канализациони шахти на подрачјето на Општина Делчево Извршена општа дератизација на 220 канализациони шахти на подрачјето на Општина Делчево Согласно Програмата за спроведување на општите мерки за заштита на населението од заразни болести за 2014 го...
Оддржана 17-та седница на Советот на Општина Делчево Оддржана 17-та седница на Советот на Општина Делчево Понеделник, 30.06.2014 година се одржа 17-тата седница на Советот на Општина Делчево. На седницата во фоајет...
Реконструиран дел од тротоарниот простор долж улицата Ѓорче Петров Реконструиран дел од тротоарниот простор долж улицата Ѓорче Петров Заврши санацијата и реконструкцијата на дел од  тротоарниот простор долж улицата Ѓорче Петров на потего...
Завршена реконструкцијата на дел од тротоарниот простор на Бул. М.М. Брицо Завршена реконструкцијата на дел од тротоарниот простор на Бул. М.М. Брицо Екипи на Јавното претпријатие за комунална дејност Брегалница од Делчево деновиве завршија со првиот дел од ...
Извршена санацијата и реконструкцијата на дел од покривачот и кровната конструкција на Спомен домот „АСНОМ“- Делчево Извршена санацијата и реконструкцијата на дел од покривачот и кровната конструкција на Спомен домот „АСНОМ“- Делчево Деновиве заврши санацијата и реконструкцијата на дел од покривачот и кровната конструкција на Спомен домот „...
Во Општина Делчево успешно спроведена Националната кампања „Македонија без отпад 2014“ Во Општина Делчево успешно спроведена Националната кампања „Македонија без отпад 2014“   Денес 28.06.2014 година (сабота) во рамки на Националната кампања за чистење во склоп на проектот „Мак...
Општина Делчево активен учесник во Националната кампања „Македонија без отпад 2014“ Општина Делчево активен учесник во Националната кампања „Македонија без отпад 2014“   Општина Делчево и оваа година по трет пат активно се вклучува во  Националната кампања за чисте...
Најава за одржување на 17-та седница на Советот на Општина Делчево Најава за одржување на 17-та седница на Советот на Општина Делчево Во понеделник 30.06.2014 година ќе се одржи Седумнаесеттата седница на Советот на Општина Делчево, седн...
ОДБЕЛЕЖАНА НЕДЕЛАТА ЗА БЕЗБЕДНОСТ НА МОТОЦИКЛИСТИТЕ 16-ти до 22-ри Јуни 2014 ОДБЕЛЕЖАНА НЕДЕЛАТА ЗА БЕЗБЕДНОСТ НА МОТОЦИКЛИСТИТЕ 16-ти до 22-ри Јуни 2014 Водејќи се од потребата за континуирано унапредување на безбедноста на ранливите групи учесници во сообраќај...
ЈАВНА РАСПРАВА: за регионалниот план за управување со отпад и Стратешка оцена на животната средина за Источниот Регион ЈАВНА РАСПРАВА: за регионалниот план за управување со отпад и Стратешка оцена на животната средина за Источниот Регион 17 јуни 2014 година, Среда со почеток од 14 часот во фоајето на Спомен дом АСНОМ  се одржа ЈАВНА РАСПРА...
Соопштение за првата теристичка (од земја) аеросолна дезинсекција против комарци со УЛВ метода за 2014 година Соопштение за првата теристичка (од земја) аеросолна дезинсекција против комарци со УЛВ метода за 2014 година СООПШТЕНИЕ Општина Делчево ги известува своите граѓани дека на ден 12.06.2014 година (Четврток) во период о...
Продолжува со реализација втората фаза од проектот за изградба на колектор за отпадни води за град Делчево Продолжува со реализација втората фаза од проектот за изградба на колектор за отпадни води за град Делчево   Во рамки на реализацијата на втората фаза од проектот за изградба на колектор за отпадни води за град ...
Продолжува успешната соработка помеѓу Градоначалникот Дарко Шехтански и Месната заедница - с. Габрово Продолжува успешната соработка помеѓу Градоначалникот Дарко Шехтански и Месната заедница - с. Габрово По барање и иницијатива на жителите од Месна заедница - с. Габрово,  деновиве активно се работи на уред...
Одржана работилница на тема Механизми за подобрување на системот на јавно здравје на граѓаните на Општина Делчево Одржана работилница на тема Механизми за подобрување на системот на јавно здравје на граѓаните на Општина Делчево 30.05.2014 година со почеток од 13 часот во салата на Спомен домот АСНОМ во Делчево во рамки на проектот НИЕ...
Најава за одржување на 16-та седница на Советот на Општина Делчево Најава за одржување на 16-та седница на Советот на Општина Делчево Во четврток 05.06.2014 година ќе се одржи Шеснаесеттата седница на Советот на Општина Делчево, седницат...
Отворен ден на Армијата на Република Македонија во Делчево Отворен ден на Армијата на Република Македонија во Делчево Четврток, 29.05.2014 Општина Делчево во соработка со Гардиската бригада на Армијата на Република Македонија ...
Продолжува уредувањето на коритото на р. Габровчица Продолжува уредувањето на коритото на р. Габровчица Согласно годишната програма на Јавното претпријатие за комунална дејност Брегалница –Делчево, групата задолж...
Баскерфест, фестивалот на отворено во Делчево Баскерфест, фестивалот на отворено во Делчево На 29-ти Јуни Општина Делчево ке биде домаќин на дел од артистичката група на улични изведувачи во рамки на ов...
Најава за Отворен ден на АРМ во Делчево Најава за Отворен ден на АРМ во Делчево Во четврток 29.05.2014 година во центарот на градот, Градоначалникот на Општина Делчево Дарко Шехтански и Пр...
Општина Делчево го прослави својот патрон празник „24 мај - Св Кирил и Методиј - просветители и покровители на општина Делчево Општина Делчево го прослави својот патрон празник „24 мај - Св Кирил и Методиј - просветители и покровители на општина Делчево   Сабота, 24.05.2014 со низа пригодни манифестации Општина Делчево го одбележа својот патрон празник, де...
Одржана јавна расправа по основен проект: „Реконструкција на постоечки кров и доградба на детска градинка „ Одржана јавна расправа по основен проект: „Реконструкција на постоечки кров и доградба на детска градинка „ Во организација на Општина Делчево во фоајето на Спомен дом АСНОМ, денес 23.05.2014 година со почеток во 14:...
Реализирана јавната расправа за неопходноста за довршување на проектот „Подобар живот за децата од пограничниот регион“ Реализирана јавната расправа за неопходноста за довршување на проектот „Подобар живот за децата од пограничниот регион“ Денес 23.05.2014 година со почеток во 13 часот во организација на Општина Делчево во фоајето на Спомен домот...
Општина Делчево активен учесник во кампањата „МАЈ - МЕСЕЦ НА ВЕЛОСИПЕДИСТИ“ Општина Делчево активен учесник во кампањата „МАЈ - МЕСЕЦ НА ВЕЛОСИПЕДИСТИ“ Општина Делчево активно е вклучена во спроведувањето на одлуката на Републичкиот совет за безбедност на сооб...
Меѓународниот ден на биолошката разновидност во Македонија, 22 мај 2014 со низа активности одбележан во Општина Делчево Меѓународниот ден на биолошката разновидност во Македонија, 22 мај 2014 со низа активности одбележан во Општина Делчево Општина Делчево како партнер на Програмата за зачувување на природата во Македонија финансирана од Швај...
СООПШТЕНИЕ за ЈАВНА РАСПРАВА СООПШТЕНИЕ за ЈАВНА РАСПРАВА СООПШТЕНИЕ Општина Делчево им соопштува на  граѓаните  на општина Делчево дека на ден 23.05.2014 ...
Покана за одбележување на „24 мај Св. Кирил и Методиј - просветители и покровители на општина Делчево“ Покана за одбележување на „24 мај Св. Кирил и Методиј - просветители и покровители на општина Делчево“ Градоначалникот на Општина Делчево Дарко Шехтански и Претседателот на Советот на Општина Делчево Драган Хрис...
Јавен повик за крајни корисници за проектот „Грижа за стари лица“ 2014 Јавен повик за крајни корисници за проектот „Грижа за стари лица“ 2014   Општина Делчево ги известува сите заинтересирани лица кои сакаат да ги користат услугите од програма...
Свечено одбележан патронатот на ООУ „Ванчо Прке“ Делчево Свечено одбележан патронатот на ООУ „Ванчо Прке“ Делчево Општинското основно училиште „Ванчо Прке“ Делчево денес 21.05.2014 година со низа активности го одбележува п...
Во Делчево ќе се одбележи меѓународниот ден на биолошка разновидност - 22ри мај Во Делчево ќе се одбележи меѓународниот ден на биолошка разновидност - 22ри мај   Општина Делчево како партнер на Програмата за зачувување на природата во Македонија финансирана...
Одржана 15-та седница на Советот на Општина Делчево Одржана 15-та седница на Советот на Општина Делчево Во петок 16.05.2014 година се одржа петнаесетата седница на Советот на Општина Делчево. На седницата во фоај...
СООПШТЕНИЕ за одложена ЈАВНА РАСПРАВА СООПШТЕНИЕ за одложена ЈАВНА РАСПРАВА СООПШТЕНИЕ Општина Делчево им соопштува на  граѓаните  на Општина Делчево дека ЈАВНАТА РАСПРАВА&n...
Одбележана 138 годишнината од Разловечкото востание во с. Разловци Одбележана 138 годишнината од Разловечкото востание во с. Разловци Недела 18.05.2014 година во село Разловци со низа настани по 138 пат беше одбележана годишнината од кревањет...
Доделени 10 наградни патувања за најдобрите матуранти при СОУ „М.М. Брицо“ за учебната 2013/2014 година Доделени 10 наградни патувања за најдобрите матуранти при СОУ „М.М. Брицо“ за учебната 2013/2014 година И оваа година традиционално по  четврти пат на свечена церемонија Градоначалникот на Општина Делчево, г...
СООПШТЕНИЕ за ЈАВНА РАСПРАВА СООПШТЕНИЕ за ЈАВНА РАСПРАВА СООПШТЕНИЕ Општина Делчево им соопштува на  граѓаните  на општина Делчево дека на ден 19.05.201...
ЈАВЕН ОГЛАС до евидентираните невработени лица за вклучување во Програмата „Општинско корисна работа„ ЈАВЕН ОГЛАС до евидентираните невработени лица за вклучување во Програмата „Општинско корисна работа„             Врз основа на Договорот за соработка помеѓу УНДП и Општина Д...
Известување за второ продолжение на 14-та седница на Советот на Општина Делчево Известување за второ продолжение на 14-та седница на Советот на Општина Делчево Се информира јавноста дека второто продолжение на 14.седница на Советот на Општина Делчево ќе се одржи на 16...
Најава за одржување на 15-та седница на Советот на Општина Делчево Најава за одржување на 15-та седница на Советот на Општина Делчево Во петок 16.05.2014  година ( петок) ке се одржи Петнаесеттата  седница на Советот на Оп...
Покана за одбележување на 138 годишнината од Разловечкото востание Покана за одбележување на 138 годишнината од Разловечкото востание Градоначалникот на Општина Делчево Дарко Шехтански и Претседателот на Советот на Општина Делчево Драган Хрис...
Општина Делчево ја одбележа 69 годишнината од победата над фашизмот и Денот на Европа Општина Делчево ја одбележа 69 годишнината од победата над фашизмот и Денот на Европа Во петок 09.05.2014 година со почеток во 11.00 часот во Делчево беше одбележана 69 годишнината од победата н...
Објавени наградни конкурси по повод годишнината од Разловечкото Востание Објавени наградни конкурси по повод годишнината од Разловечкото Востание По повод одбележувањето на годишнината од Разловечкото Востание Општина Делчево и Градоначалникот Дарко...
Објавени наградни конкурси по повод Објавени наградни конкурси по повод "24-ти Мај, Денот на светите браќа Кирил и Методиј" По повод одбележувањето на "24 мај- Св.Кирил и Методиј: покровители и просветители на општина Делчево", Општ...
Во Делчево свечено одбележана 111 годишнината од смртта на Гоце Делчев Во Делчево свечено одбележана 111 годишнината од смртта на Гоце Делчев Денес, 05.04.2014 со почеток во 10.30 часот пред споменикот на великанот и апостолот на македонското револуц...
Покана за одбележување на 111 години од смртта на Гоце Делчев Покана за одбележување на 111 години од смртта на Гоце Делчев Почитувани сограѓани, Оваа година се навршуваат 111 години од смртта на големиот македонски револуционер, а...
Велигденска изложба на учениците од ООУ„Св. Климент Охридски“ Велигденска изложба на учениците од ООУ„Св. Климент Охридски“ Во фоајето на спомен домот АСНОМ во Делчево, по повод големиот христијански празник Воскресение Христово - В...
Велигденска изложба 2014 Велигденска изложба 2014 По повод големиот христијански празник Велигден, се одржа традиционалната „Велигденска изложба 2014“ во сала...
СЕ ОДРЖА ОПШТИНСКИОТ НАТПРЕВАР „ДЕТСКИ СЕМАФОР 2014“ СЕ ОДРЖА ОПШТИНСКИОТ НАТПРЕВАР „ДЕТСКИ СЕМАФОР 2014“ На ден 11 Април во ООУ „Свети Кирил и Методиј“ во Македонска Каменица се одржа општинскиот натпревар „Детски...
НЕДЕЛА ЗА БЕЗБЕДНОСТ НА ПЕШАЦИТЕ ВО СООБРАЌАЈОТ НЕДЕЛА ЗА БЕЗБЕДНОСТ НА ПЕШАЦИТЕ ВО СООБРАЌАЈОТ   За поголемо превентивно делување во сообраќајот Општинскиот совет за безбедност на сообраќајот на пати...
Општина Делчево организира традиционална Велигденска изложба 2014 Општина Делчево организира традиционална Велигденска изложба 2014 Почитувани сограѓани општина Делчево Ве поканува на  традиционалната Велигденска изложба 2014 која ќе с...
Свечено одбележан Меѓународниот национален ден на Ромите - 8ми април Свечено одбележан Меѓународниот национален ден на Ромите - 8ми април  По повод Меѓународниот ден на Ромите - 8ми април во Малата концертна сала во Спомен домот АСНОМ беше о...
Конкурс за избор на фотографија Конкурс за избор на фотографија По повод 22 мај, Светскиот  ден на биолошката разновидност, Програмата за зачувување на природата во М...
Барање за добивање на Б-Дозвола за усогласување со оперативен план СД-транс Славе извоз-увоз ДООЕЛ, с.Звегор-Делчево Градоначалникот на Општина Делчево   О Б Ј А В У В А Барање за добивање на Б-Дозвола за усогласување с...
Најава за одржување на Четиринаесеттата седница на Советот на Општина Делчево Најава за одржување на Четиринаесеттата седница на Советот на Општина Делчево   Во петок 04.04.2014 година  со почеток во 14.00 часот ке се одржи Четиринаесеттата седница...
Спроведена годишната тактичко показна вежба на припадниците на ТППЕ Делчево 28.03.2014 Спроведена годишната тактичко показна вежба на припадниците на ТППЕ Делчево 28.03.2014 Како дел од годишната програма на територијалната противпожарна  единица  Делчево (ТППЕ) во сорабо...
Стратегијата за управување со отпад на Република Македонија за период 2008-2020 година Стратегијата за управување со отпад на Република Македонија за период 2008-2020 година Во согласност со Стратегијата за управување со отпад на Република Македонија за период 2008-2020 година изра...
Материјали за потребите на изборниот процес за претстојните ПРЕТСЕДАТЕЛСКИ И ПРЕДВРЕМЕНИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2014 Материјали за потребите на изборниот процес за претстојните ПРЕТСЕДАТЕЛСКИ И ПРЕДВРЕМЕНИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2014 Во врска со барањето на Општинската изборна комисија Делчево,  доставено до општина Делчево, а со ...
ООУ „Ванчо Прке“ Делчево дел од успешно реализираниот Проект за е-пристапно образование ООУ „Ванчо Прке“ Делчево дел од успешно реализираниот Проект за е-пристапно образование       ООУ „Ванчо Прке“ Делчево во соработка со здружението на гра...
Најава за одржување на годишна показна вежба на припадниците на ТППЕ Делчево Најава за одржување на годишна показна вежба на припадниците на ТППЕ Делчево Територијалната противпожарна единица од Делчево спроведува континуирана програма за одржување на подготвено...
Демант по повод прилог на телевизија Стар од Штип од 08.03.2014 Демант по повод прилог на телевизија Стар од Штип од 08.03.2014 Почитувани, Ја известуваме јавноста дека во сабота 8.3.2014 година на програмата на ТВ СТАР од Штип беше ем...
Демант по повод прилог на телевизија Стар од Штип Демант по повод прилог на телевизија Стар од Штип Почитувани, Го поздравуваме големиот интерес на јавноста за изградбата на најголемиот локален капитален про...
Најава за одржување на 13-та седница на Советот на Општина Делчево Најава за одржување на 13-та седница на Советот на Општина Делчево Во среда 05.03.2014 година  со почеток во 14.00 часот ке се одржи Тринаесеттата  седница...
Одбележани 70 години од Февруарскиот поход во Делчево Одбележани 70 години од Февруарскиот поход во Делчево Во недела 23.02.2014 година на планината Голак во Делчево се одбележа 70 годишнината од февруарскиот поход в...
Најава за одбележување на 70 годишнината од Февруарскиот поход Најава за одбележување на 70 годишнината од Февруарскиот поход   Во недела 23.02.2014 година во Делчево ке се одбележи 70 годишнината од Февруарскиот поход во 1944 год...
Излезе од печат изданието Излезе од печат изданието "Отчет за работата на градоначалникот Дарко Шехтански" Почитувани, Ја информираме јавноста дека од печат излезе Отчетот за работата на на Градоначалникот Дарко Ше...
Делчево се поклони пред ликот и делото на својот патрон Делчево се поклони пред ликот и делото на својот патрон Во вторник 04.02.2014 година со почеток во 11.00 часот во Делчево се одржа настан за одбележување на 142 год...
Покана за одбележување на 142 годишнината од раѓањето на Гоце Делчев Покана за одбележување на 142 годишнината од раѓањето на Гоце Делчев   Во вторник 04.02.2014 година со почеток во 11.00 часот пред споменикот на Гоце Делчев во центарот на Д...
Најава за одржување на дванаесеттата седница на Советот на Општина Делчево Најава за одржување на дванаесеттата седница на Советот на Општина Делчево Во вторник 21.01.2014 година ќе се одржи дванаесеттата седница на Советот на Општина Делчево. За седницата ...
Отворен ден на Градоначалникот Шехтански за граѓаните на Општина Делчево Отворен ден на Градоначалникот Шехтански за граѓаните на Општина Делчево Во сабота (28.12.2013 година) во термин помеѓу 10.00 часот и 14.00 часот, во кабинетот на Градоначалникот на...
Најава за одржување на 10-та седница на Советот на Општина Делчево Најава за одржување на 10-та седница на Советот на Општина Делчево За петок 27.12.2013 година е закажана десеттата седница на Советот на Општона Делчево. Седницата ќе се одржи...
Јавен повик за НВО за поднесување програми и проекти за реализација во 2014 Јавен повик за НВО за поднесување програми и проекти за реализација во 2014 Градоначалникот на Општина Делчево ги повикува сите организации и поединци од областа на спортот, културата,...
Најава за одржување на 9-та седница на Советот на Општина Делчево Најава за одржување на 9-та седница на Советот на Општина Делчево Претседателот на Советот на Општина Делчево ја свикува Деветтата седница на Советот на Општина Делчево за де...
Прес: Објавени конкурсите за стипендии за студенти и средношколци Прес: Објавени конкурсите за стипендии за студенти и средношколци Општина Делчево го известува сите заитересирани дека на 06.12.2013 година е распишан Конкурост  за доде...
Прес 04.12.2013: Апел до граѓаните за зачувување на новогодишни украси Прес 04.12.2013: Апел до граѓаните за зачувување на новогодишни украси Ја информираме јавноста дека деновиве од страна на општина Делчево започна новогодишното украсување на градо...
Делчево и Македонска Каменица ке добијат нови возила за собирање на смет Делчево и Македонска Каменица ке добијат нови возила за собирање на смет Петта форумска сесија се одржа во Македонска Каменица и истата започна со презентирање на извештајот и препо...
Во Делчево успешно спроведена акцијата Во Делчево успешно спроведена акцијата "Ден на дрвото 2013"   Според планираната динамика и пропишаниот план на активности во среда 27.11.2013 година во општина Дел...
Прес:26.11.2013-Известување за акцијата Ден на дрвото Прес:26.11.2013-Известување за акцијата Ден на дрвото Ја известуваме јавноста дека во среда 27 ноември 2013 година ке се реализира есенската акција "Ден на дрвото...
Известување за состанок на Месна заедница на населба Ѕвегорска река Известување за состанок на Месна заедница на населба Ѕвегорска река Се известуваат жителите на Месна Заедница ,,Звегорска Река,, дека на ден 02.12.2013 г со почеток од 18часот,...
Известување за формирана УЗ на Стар Расадник и поднесување на приоритети за 2014 година Известување за формирана УЗ на Стар Расадник и поднесување на приоритети за 2014 година Ги известуваме граѓаните на населбата Стар Расадник во Делчево дека во петок 22.11.2013 година во просториит...
Известувањее за одржување на 5-та сесија од меѓуопштинскиот форум Известувањее за одржување на 5-та сесија од меѓуопштинскиот форум Ја известуваме јавноста дека петтата меѓуопштинска форумска сесија во рамки на меѓуопштинскиот форум на општ...
Известување за конститутивна седница на УЗ на населба Стар Расадник Известување за конститутивна седница на УЗ на населба Стар Расадник Во петок 22.11.2013 година со почеток во 18.00 часот во Спомен домот АСНОМ  ке се одржи конститутивна с...
Ставен камен темелникот за изградба на 4 нови простории при Детската градинка „Весели Цветови“ во Делчево Ставен камен темелникот за изградба на 4 нови простории при Детската градинка „Весели Цветови“ во Делчево Денес се одржа пригодна свеченост по повод ставањето на камен тмелникот на четирите нови простории кои ќе би...

Видео прилози за активности на општина Делчево

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
   Postapki i_proceduri Gradezni dozvoli 

Делчево водич

Образовни институции

Образовниот процес во општина Делчево се одвива во следните воспитно - образовни институции: Вид на образование Назив на установа Предучилишно ...

Инфраструктура

Водовод ...

Природни ресурси

КлимаКлимата во општина Делчево е источноевропска со модифициран плувиометарски режим. Според метеоролошките податоци во Делчево просечната годишна те...

Демографија

Според Пописот во 2002 година во општина Делчево живеат 17.505 жители, од кои 11.536 или 66% во општинскиот центар, т.е. градот Делчево. Просечната гу...

Кратка историја

Пределот на Пијанец има богато историско минато со археолошки остатоци кои потекнуваат од неолитскиот период (во околината на Габрово, Драмче, Ѕвегор,...

Култура

Културните активности во општина Делчево главно се одвиваат во Спомен домот АСНОМ, град Делчево кој располага со корисна површина од 2359 m2 и Спомен ...

Спорт и туризам

Спортски објекти во општина Делчево и нивна состојба на употребливост. Вид на спортски објект  Број Состојба  Градски стадион  1  Функ...

Граѓански сектор

ХДЗР “КХАМ“ - Општа цел “Подигање на едукативното ниво на Ромите“. Kонтакт: Зекир Абдулов 033 413 695, www.khamdelcevo.org.mk, e-mail: kham...

Делчево водич

Општина Делчево се наоѓа во крајниот североисточен дел на Република Македонија, во подножјето на планината Голак (Чавка -1524 m), непосредно до бугарс...

-Официјален Грб на Општина Делчево-

(За преглед на Општинскиот грб со поголема резолуција кликни на сликата.)

-Официјално знаме на Општина Делчево

(За преглед на Општинското знаме со поголема резолуција кликни на сликата.)

Развој на општина Делчево низ историјата

Делчево, според едно предание во Византиско време се викало Василево, што преведено од грчки значи Царево Село. За прв пат како населба се споменува п...

Постанок на областа и геолошки состав на територијата на општина Делчево

Потеклото на Пијанец е тектонско. Според геоморфолошките испитувања на Б.Ж Милоевиќ, Цвиииќ и други научници уште во Палеоген котлината Пијанец претст...

Состојба на животната средина во општина Делчево

Животната средина во општина Делчево во основа се карактеризира со сочуваност,  природност и еколошка рамнотежа. Општината се наоѓа далеку од инд...

Тврдината кај село Град

Град, е село во Пијанец, општина Делчево. Се наоѓа на неколку километри од магистралниот пат Делчево-Берово. Местото на кое се наоѓа селото изобилува ...

Палеонтолошки Истражувања кај с.Стамер

На 28 Јули 2007 година во атарот на селото Стамер во непосредна близина на Делчево пронајдена е масовна гробница на праисториски животни, која според ...

Основни податоци

За првпат археолошко-етнолошката збирка е отворена на 19.11.2001 година како тематска изложба- “ Пијанец од праисторијата па до денес”. А...

Музејски експонати-Дел од Етнолошката постановка во музејот

Софра, столчиња за седење, прибор за јадење во традиционалните Пијанечки домови. Корито за рачно месење на леб. Сито за сеење на бра...

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20

Посетеност

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДенес227
mod_vvisit_counterВчера605
mod_vvisit_counterОваа недела2054
mod_vvisit_counterПретходна недела2824
mod_vvisit_counterОвој месец1399
mod_vvisit_counterПретходен месец14480
mod_vvisit_counterВкупно1067133

Присутни online: 8
Ваша IP: 50.17.78.238
,
Денес: Сеп 03, 2015

Интерактивни мапи

Плански региони во Р.М.